Мая Манолова във влака - за пиара, пушката и сериозната работа - 24novini.bg

Мая Манолова във влака - за пиара, пушката и сериозната работа

06.11.2018 | 09:20
(1 глас)

"Тя е пушка - не могат да я стигнат". Така описа омбудсмана Мая Манолова един пловдивчанин, дошъл на отворената приемна във влака от София за Варна. Дошъл в София в 6 сутринта, той успя в 6:55 да се качи на влака, където общественият защитник в студено купе от втора класа приема жалбите на десетина души, които предварително са се записали. После следват още. 

 

Пловдивчанинът, вече пенсионер, бил гарант на заем, но "изгърмял" и за 4 години платил над 15 хил. лева вместо полагащите му се 9 хил.

 

Симо Симов пък, от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива подава жалба, подписана от 5500 души срещу Закона за административно регулиране на нефт и нефтопродукти.

Причината за ЖП приемната е изказване на финансовия министър Владислав Горанов, който обяви, че от началото на 2019г. омбудсманът няма да ползва кола и охрана на НСО. Новината беше съпроводена с коментар за "скъпата таксиметрова улуга", която държавата предлага на обществения защитник - реплика, която явно взриви Манолова и която въпреки бюджета на институцията се метна назидателно в обществения транспорт. 

Засега изглежда тя да печели в тази битка. "Остави ни личния си телефон", коментира млада жена, която не желае да сподели за проблема си пред журналистите, които съпровождат Манолова на приемната. "В тая държава да имаше сто души като нея, друго щеше да е", каза тя. А жената до нея допълва " Е баш от нея ли решиха да икономисват?". 

Всички се съгласяват да пуснат първа при омбудсмана жена, дошла от Германия, защото ситуациуята й може да я остави на улицата.

"Не аз, финансовият министър направи така, че проблемът с парите за автомобила за омбудсмана да стане явен", споделя Манолова пред журналистите. Тя се извинява на медиите за ранното ставане и огласява решението си да не съобщава вече за превоза си с обществен транспорт. Но по гарите вече има местни репортери, които я снимат. Непоканени. 

Сякаш това, което не успяха да направят много леви политици, тя го прави от влака. Манолова акцентира как е подкрепяла железниците в протест срещу съкращаването на линии. С действия като днешното успявам едновременно да обърна внимание и върху този толкова важен обществен транспорт - железопътния, подчертава тя, между хората. 

А от железниците явно са благодарни - купето й е старателно изчистено, макар и ледено студено. 

 

Макар Манолова да твърди, че няма други политически амбиции, от акцията ѝ във влака остава натрапчивото усещане, че трупа пиар точки за бъдещи избори. От друга страна до следващи избори има време  - и за работа, и за пиар.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...