И българите в Лондон искат оставки - 24novini.bg

И българите в Лондон искат оставки

04.11.2018 | 19:30
(0 гласа)

За пореден път българите в Лондон показаха съпричастност към случващото се в родината им България и излязоха на протест в подкрепа на искането на майките на деца с увреждания и редица граждани за оставката на вицепремиера Симеонов. 

 

Днес в кралския парк „Хайд парк“ в Британската столица десетки българи излязоха на символичен протест. Всички бяха облечени с черни тениски – символ на протеста на майките, на които беше изписано „Системата ни убива“.

 

Българите в Лондон започнаха протеста си с българския химн, а едно от децата прочете посланията на протестиращите. „Оставка“, викаха и българите в британската столица.

С настоящето писмо, ние българските граждани, живеещи в Лондон, изразяваме своята подкрепа към борбата на майките на деца с увреждания и техните близки.

Подкрепяме техния протест безрезервно, твърдо и категорично и заставаме зад всички справедливи искания за защита на техните граждански права в европейска държава. Ще сме с тях до края в тази битка, заявиха протестиращите в посланието, прочетено от детето.

Освен в подкрепа на майките, преди седмици в Лондон,  протести имаше срещу геноцида в България и мафията в управлението на страната. При посещението на президента Радев в британската столица българи му връчиха подписка с 4 хил. подписа с искане президентът да се ангажира със смяната на мафиотското управление.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...