Няма кой да ни свали от власт, уверен е Сидеров - 24novini.bg

Няма кой да ни свали от власт, уверен е Сидеров

03.11.2018 | 16:31
(0 гласа)

Няма кой да свали от власт ГЕРБ и Обединените патриоти, ако те не си го направят сами, заяви пред радио „Фокус“ председателят на парламентарната група на патриотите и лидер на Атака Волен Сидеров. 

 

Има разлика между това да изгубиш властта, заради вътрешно неразбирателство и да те свалят, защото си „уличен в корупция или нечовешко отношение", коментира Сидеров.

 

Според лидера на Атака най-големият тест за личността на човека е издигането му на властова позиция. Ако се самозабравиш и решиш, че трябва да подмяташ и подритваш хората, рано или късно приключваш. Дали смяташ, че си голямата работа, защото си там някъде, и че си безсмъртен, защото си просто във властта – не, каза Сидеров, очевидно визирайки действията на Валери Симеонов, с когото той също имаше проблеми.

Сидеров предложи над кабинетите на министри да бъдат поставени надписи -“Memento mori” - „Помни, че си смъртен“.

Според Сидеров българският народ е „маса от пластилин, който лесно може да бъде мачкан“. Той смята, че ако този пластилин се втвърди и се превърне в тухла, то тогава няма как да бъде смачкан. Но за да се случи това, трябва да се възпита поколение с по-самостоятелно мислене. „Защото без събуждане на духа, системата ще възпроизвежда „бели мишки в лаборатория“, а не мислещи хора“.
Но не посочи как самият той работи в тази посока.

Според Сидеров няма да е фатално за управлението, ако Каракачанов или Симеонов подадат оставка.

Подобно на Радан Кънев в предходния кабинет на Борисов, сега Сидеров обясни, че самият той не е управляващ.

Аз няма да вляза в ролята на адвокат на това управление, защото то не е моето управление. Нека това да го разграничим много ясно. Много пъти са ми казвали: „Сега нали управлявате?“ – Не. Аз съм партньор на една голяма партия, която е взела основната власт. Ние сме единственият партньор, според избирателите, който може да застане там, и направихме това политическо сдружение с цел мандат, с цел управление и постигане на някакви неща, които сме написали. Но не съм управляващ, заяви атакистът.

Сидеров беше категоричен, че самият той би се справил по-добре на премиерското място.

Въпреки, че с ГЕРБ са партньори, той е убеден, че ГЕРБ е формирана като партия от конструкторите на прехода, от върхушката на БКП, за да измести "Атака", когато партията е била втора политическа сила в страната.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...