Мрежата: За нескопосания ремонт на "Графа" е виновна Фандъкова - 24novini.bg

Мрежата: За нескопосания ремонт на "Графа" е виновна Фандъкова

Некачествениет ремонт на "Граф Игнатиев" от скандалната "Джи Пи Груп" предизвика вълна от недоволство срещу кмета Фандъкова Некачествениет ремонт на "Граф Игнатиев" от скандалната "Джи Пи Груп" предизвика вълна от недоволство срещу кмета Фандъкова
03.10.2018 | 14:00
(0 гласа)

Нескопосаният ремонт на улица "Граф Игнатиев" разбуни духовете срещу столичният кмет Йорданка Фандъкова. Ремонтът, който е на стойност 22 млн. лева, не е приключил още, но след като за малко бяха махнати загражденията по улицата и десетки хора в мрежата видяха и снимаха състоянието, в социалната мрежа се вдигна вълна. Хората споделят снимки от рязани накриво плочки, дупки, назапълнени фуги, неравности, бетонени буци и преминаващи през трамвайните релси шахти. 

 

Днес огражденията отново бяха върнати, при това дори по-плъно отпреди. 

 

Като кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова желае за следващите избори, които са догодина, София да бъде изцяло ремонтирана, като почти целият център беше разкопан това лято. Ремонтите се удължават вече за трети път на някои места, като пусковият срок постепенно се измества към края на месец ноември, след като първата му версия беше уж за края на август.

Очевидно обаче желанието ремонтът да стане бързо преди зимата, за да може софиянци да забравят за задръстванията и праха, става за сметка на качеството на ремонтите. 

"Този ремонт върви по стъпките на тоталния провал с реконструкцията на бул. „Дондуков” в София. Отново има криви настилки, бетонирани дървета и се лъже за сроковете за приключване”, коментира Борис Бонев от „Спаси София”, цитиран от БТВ.

Според фирмата изпълнител в извършената до момента работа няма съществени проблеми. Фирмата е скандалната Джи Пи Груп, за която "Биволъ" направи разследване как горят документи на поле край Радомир, а МВР арестува журналистите, подали сигнала за унищожаването на документите, а не нарушителите. За сканадала писаха пет от най-големите световни медии, сред които Фокс нюз, Асошиейтед прес, Ню Йорк Таймс и др.

Ремонтът на "Графа" е съпроводен със скандали от самото начало, когато след граждански сигнали стана ясно, че се бетонират дървета и се налива бетон в коренищата им, както и че се режат над 70-годишните дървета по площада. Фандъкова на няколко пъти отлага крайният срок за ремонта с по един месец. 

От неправителствената организация негодуват, че заместникът на Фандъкова - Евгени Крусев, се е задействал по сигнала им, но посочват, че очевидно това е първият път, в който е инспектирал как върви ремонтът на една от основните улици в града. С този ремонт съ свръзани и ремонтите на съседни улици, което силно затруднява движението на гражданите, които пеша преминават през терените в ремонт, оставени необезопасени, незаградени и достъпни за хората, какъвто е случаят с участъка от пл. Славейков по "Граф Игнатиев" в посока към бул. "Патриарх Евтимий".

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...