Манолова победи: Човекът на ГЕРБ П.М. се отказа да става шеф на КЕВР - 24novini.bg

Манолова победи: Човекът на ГЕРБ П.М. се отказа да става шеф на КЕВР

Манолова позна - Пламен Младеновски щеше да става шеф на КЕВР, предложен от ГЕРБ. Но днес се отказа от поста Манолова позна - Пламен Младеновски щеше да става шеф на КЕВР, предложен от ГЕРБ. Но днес се отказа от поста
06.07.2020 | 09:15
(1 глас)

Пламен Младеновски се отказва от номинацията на ГЕРБ за председателския пост в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това съобщи председателя на енергийната комисия в парламента Валентин Николов в профила си във Facebook.

 

 

 

“Здравейте приятели! За мое най-голямо съжаление,

Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР!

Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова Процедура!”, написа Николов.

Припомняме, че съмненията, че председателският пост се гласи за конкретен човек на Бойко Борисов

се появиха, след като управляващите намалиха чрез закон изискванията за кандидатите – вместо 10-годишен стаж, да има 5-годишен стаж.

Пламен Младеновски, за който по-рано Мая Манолова от гражданската платформа "Изправи се.БГ "предупреди, че е готвен за шеф на КЕВР, беше предложението на ГЕРБ за шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).  

Името му бе съобщено от ГЕРБ преди седмица, а на 3 юни бе внесено официално в Народното събрание.

Мая Манолова  предупреждава от поне месец, че човек с инициали "П.М." ще бъде слложен на поста шеф на КЕВР.

Тя посочи още на 19 юни, че става дума за директор на дирекцията в КЕВР, отговаряща за цените на тока и парното.

"Променят цял закон, за да си сложат приближен човек начело на КЕВР. Човек с всичко на всичко 5 г. стаж ще може да определя цената ни за ток, вода, парно. Кой е П.М. и ще стане ли той шеф на енергийния регулатор?", предупреди тя още преди ГЕРБ да споменат за фаворита си.

Валентин Николов от ГЕРБ отговори тогава на обвиненията с необходимостта да се разшири кръга на кандидатите и да се даде път на младите. Всъщност, кръгът не се разшири, а остана само един кандидат - самият Младеновски.

 

При стартирането на процедурата стана ясно, че Пламен Младеновски в момента е директор на дирекция "Електро- и топлоенергетика" в енергийния регулатор и отговаря за формирането на цените на тока и парното.

В крайна сметка той остана единственият кандидат – останалите партии не дадоха свои предложения до изтичането на крайния срок, което е очаквано, като се има предвид, че ГЕРБ е управляваща партия и други кандидати не биха имали никакъв шанс.

Сега следва да започне нова процедура.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...