Манолова за Борисов: Главата на правителството лъже и всички надолу повтарят - 24novini.bg

Манолова за Борисов: Главата на правителството лъже и всички надолу повтарят

Мая Манолова заяви, че "главата на правителството лъже, а всички надолу повтарят лъжата" за намалението на сметките на хората Мая Манолова заяви, че "главата на правителството лъже, а всички надолу повтарят лъжата" за намалението на сметките на хората
05.03.2020 | 21:40
(1 глас)

Обявлението, което беше направено от премиера Борисов за 40 % намаление на цената на газа събуди очакване в гражданите, че и техните сметки за парно и газ ще се намалят с 40% и то със задна дата. Това не е внушение от друга, а от главата на правителството - лъжа, която всички надолу под него започнаха да повтарят.

Това каза на заседанието днес в парламента Мая Манолова,

председател на Гражданската платформа "Изправи се.БГ".

На заседанието трябваше да се обсъди как да се намалят сметките на хората за парно и газ след обявеното от премиера Бойко Борисов намаление на доставната цена на газа от Русия за "Булгаргаз", но се стигна до решение за създаване на поредната работна група в Министерството на енергетиката.

Сега се оказва, че нито тези 40 % са 40 %, а са около 20-25 % или неясно колко, защото КЕВР няма разчети, нито пък ще се направи със задна дата, каза Манолова.

"Тоест хората за пореде път ще бъдат излъгани

и никой май вече не очаква да има реално намаление на самите сметки на гражданите", добави тя.

"С гръмки фрази се обещаха 40 % намаление със задна дата, но нищо такова потребителите няма да получат. Това не е почтено", каза Манолова.

По думите й съществуващите работни групи досега не са дали краен резултат, който хората да усетят.

"Новата ви работна група ще претака от пусто в празно, ще тупа топката

и пак няма да има реално намаление за хората", каза още тя.

По думите й и сега Законът за енергетиката и Наредбата за топлофикациите не създават пречки да се връщат пари на гражданите и да се намаляват сметките, но няма желание това да се направи.

Очевидно е по вашите сили, като народни представители, като министерство и КЕВР, да се намалят сметките, каза още Манолова, визирайки правомощията на парламента, изпълнителната власт и регулатора.

"Според мен почтеното отношение е да се каже, че са получени 40 % намаление на цената на доставката на газа за България и да се каже на хората

колко от тези проценти ще получат реално като намаление в сметките си.

Защото иначе става така, че един лъже, а надолу по веригата всички започват да повтарят лъжата", заяви Манолова пред депутатите.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...