Манолова пак отива при работниците без заплати в Ловеч - 24novini.bg

Манолова пак отива при работниците без заплати в Ловеч

Манолова пак отива при работниците в Ловеч, оставени без заплати Манолова пак отива при работниците в Ловеч, оставени без заплати
03.02.2020 | 13:02
(0 гласа)

Манолова ще се срещне с работниците от две ловешки фирми, оставени без заплати. Срещата й е поредна в Ловеч, където тя ще бъде отново днес от 14:00 часа пред Инспекцията по труда.

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с работниците от фирмите „Спарки Елтос“ и „Фюжън пластикс“, които не са взимали заплати от месеци и подадоха сигнал за това до гражданската платформа.

 

 

Припомняме, че на 14 януари 2020 г. Манолова се срещна с над 300 работници от ловешката фирма „Спарки Елтос“, след като на 8 януари те сигнализираха в безплатната приемна за граждани в София.

След срещата бе взето решение, че ако до 3 февруари не се предприеме изплащане на трудовите възнаграждения,

Манолова и работниците ще настояват Инспекцията по труда да заведе нов иск за несъстоятелност на фирмата, за да могат работниците да получат заплатите си от Фонда за гарантиране на вземанията.

След като по-рано Инспекцията по труда е подала иск за производство по несъстоятелност, искът е оттеглен

и по настояване на работодателя делото е прекратено с твърдения, че фирмата е пред преструктуриране и че очаква нови кредити и разсрочвания на задълженията.

До момента обаче от предприятието не са предприели никакви действия за изплащане на средствата на работниците.

Десетки работници от ловешката фирма „Фюжън пластикс“ също не са взимали заплатите си от месеци. Манолова ще се срещне и с тях, за да им съдейства да получат трудовите си възнаграждения.

Отделът, в който са работили служителите, вече е закрит, но фирмата продължава да функционира.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...