Манолова: Тревожно е мълчанието на Столичната община за "Топлофикация" (видео) - 24novini.bg

Манолова: Тревожно е мълчанието на Столичната община за "Топлофикация" (видео)

Манолова заяви, че е притеснително мълчанието на Столичната община за състоянието на "Топлофикация". 24новини
22.10.2019 | 13:59
(1 глас)

„Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община по отношение на общинското дружество „Топлофикация.“

 

 

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на среща с граждани и експерти за състоянието на „Топлофикация“, където тя представи мерките си в програмата по въпроса.

„През последните 14 години липсваше активна политика от страна на столичния кмет и от страна на Столичния общински съвет за решаване на проблемите на дружеството,

и за защита на гражданите от рекетьорското отношение на „Топлофикация“. Става въпрос за високите сметки, неоправдано увеличаване на цената на парното, неразбираемите фактури и начина, по който дружеството прибира задълженията си“, заяви още Манолова и подчерта, че

„на заседанията на КЕВР за определяне на цената на парното и за приемането на различни нормативни документи никой от Столичната община или от Столичния общински съвет не е взел отношение.“

Гражданският кандидат припомни и за писмото, което „Булгаргаз“ е изпратило до Столичната община в началото на месец октомври, и което казва ясно, че ако „Топлофикация“ не се разплати до края на месец ноември, ще последва спиране на доставките на природен газ не само в София, но и в цялата страна.

Според Манолова другото притеснително е, че

Столичната община не е взела отношение относно новите правила в Наредбата за топлоподаване,

с които гражданите сами ще определят процента „Сградна инсталация“.

„С това си действие държавата си изми ръцете и прехвърли цялата отговорност за тази сложна тема върху гражданите, и няма никаква реакция от Общината. Ще подкрепя гражданите да атакуват наредбата пред Административния съд в частта, в която те (гражданите) да определят сградната инсталация, и методиката, която е предвидена, която вече веднъж беше отменяна“, категорично заяви тя.

Манолова обясни още, че първото нещо, с което ще започне, като стане кмет, е да се направи

пълна ревизия на „Топлофикация“ за установяването на финансовото му състояние

и прекратяване на договора за частно изкупуване и продажба на ток.

Гражданският кандидат допълни, че е

категорично против приватизацията на „Топлофикация“

и заяви, че ще се въведе сключване на договори между гражданите и топлинните счетоводители, а не както досега – между топлинния счетоводител и „Топлофикация“.

„Ще прекратим всички неизгодни договори за външни услуги. Ще оптимизираме програмата за ремонтни дейности на „Топлофикация“. Ще провеждаме публични обсъждания с експерти за стабилизиране на дружеството, завърши изказването си Манолова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...