Търговци: С плакатите на Фандъкова плащаме такса "спокойствие" - 24novini.bg

Търговци: С плакатите на Фандъкова плащаме такса "спокойствие"

Манолова се срещна с гражданите, но търговците отидоха да й обяснят, че плакатите са такса "спокойствие". Манолова се срещна с гражданите, но търговците отидоха да й обяснят, че плакатите са такса "спокойствие". Пресцентър на Мая Манолова
14.10.2019 | 19:40
(1 глас)

Търговци от столичния район "Възраждане" заявиха, че плащат такса "спокойствие", като лепят предизборни плакати с Йорданка Фандъкова и с кандидата за районен кмет на ГЕРБ, по витрините на обектите си.

 

 

Те обясниха това по време на среща с граждани на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, която разговаряше с хората от района, а търговците се присъединиха спонтанно към нея.

Кампанията ми е основно на терен. Ако идете да видите Люлин и Банкя там също има такива плакати, заяви тя пред гражданите.

Според гражданския кандидат битката на тези избори не е за ляво и дясно, а е за хората и промяната, която те искат. 

"Това, което ни управлява не е дясно, а е корупционно, диктатурно и двулично. Корупцията е в неизградената канализация, в разбитите тротоари, в липсата на достатъчно места в детските градини, в състоянието на планината Витоша, в състоянието на минералните бани и на езерото Панчарево", заяви още Манолова. 

Във връзка със замърсения въздух Манолова подчерта, че с идването на по-студените месеци проблемът става по-голям. 

"Има три източника на замърсители на въздуха - горенето на какво ли не в печките, автомобили и кал. Мерките, които Столичната община обаче прилага, са без никакъв резултат", заяви тя и допълни, че една неефективна мярка е закупуването на 2000 филтър, всеки по 4000 лева за комините, които няма да работят, защото са предназначени за печки, в които се горят дърва, а не пластмаса, гума и дрехи. 

Манолова подчерта още, че има ясна позиция относно презастрояването, а именно да се осигурят справедливи обезщетения за собствениците

Тя допълни, че политиката й е насочена към кварталите. 

"Не е проблем, че се ремонтира центъра, проблем е, че парите, които се харчат са много, а ремонтите са некачествени", обясни Манолова. 

Кметът на София трябва да е лидер и да отговаря с лицето си. Мога да работя с хора от различни партии, важното е човекът да е качествен, грамотен, с квалификация, заяви още тя в оптговор на въпроса как ще управлява, след като няма екип в Столичната община.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...