Манолова: Там, където има нужда от пенсионерски клуб, да бъде създаден (видео) - 24novini.bg

Манолова: Там, където има нужда от пенсионерски клуб, да бъде създаден (видео)

"Имам твърдо намерение там, където няма пенсионерски клуб, а хората имат нужда, да бъде изграден такъв", заяви Манолова пред жителите на "Овча купел". 24новини
10.10.2019 | 21:40
(0 гласа)

"Имам твърдо намерение там, където хората имат нужда от пенсионерски клуб, да бъде създаден", заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова вчера по време на среща с жители на столичния квартал "Овча купел". 

 

 

Хората споделиха, че в района има редица изоставени сгради, които могат да се използват за това, но са изоставени и не се поддържат.

Гражданин обясни, че кварталът има над 50 000 жители, но няма нито един пенсионерски клуб.

"Пенсионерските клубове трябва да са пред скоби", допълни Манолова и заяви, че

"възрастните хора трябва да имат възможност да си прекарват времето нормално - да се социализират, да общуват, да творят, да пътуват". 

Тя подчерта, че специално внимание е обръщала на тази част от обществото и когато е била омбудсман.

С жителите на "Овча купел" Манолова обсъди проблемите с "Топлофикация", презастрояване, мръсен въздух, липса на достатъчно места в детските градини. 

Тя отново подчерта, че няма да позволи да се застрои нито една градинка, нито едно межудблоково пространство, нито нито един парк.

"Терените, които са отредени за детски градини, въпреки че са частна собственост, трябва да бъдат отчуждени и собствениците да са справедливо обезщетени. Тоест, да е ясно, че там няма да има повече спорове между собственици и граждани", заяви Манолова относно презастрояването. 

Гражданският кандидат представи и програмата си за ремонт на тротоарите и създаване на детска градина за всяко дете.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...