Манолова: Общината ще сключи договори с частни ясли и градини, за да осигури места (видео) - 24novini.bg

Манолова: Общината ще сключи договори с частни ясли и градини, за да осигури места (видео)

Манолова заяви, че ще има договори с частин ясли и градини, за да се осигурят мест за всички малчугани. В момента места чакат около 6000 деца Пресцентър на Мая Манолова
09.10.2019 | 15:20
(0 гласа)

В програмата за управление на София сме заложили изискването до края на мандата да бъдат изградени детски ясли и градина за всяко дете.

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в квартал „Манастирски ливади“,

където майки споделиха за проблем с недостига на места в детски градини и детски ясли. В момента чакащите места в градини и ясли малчугани са близо 6000 в столицата.

„Ще постигнем това, като терените, които са частна собственост и са отредени за детски градини ще бъдат отчуждени, а техните собственици - справедливо обезщетени", обясни Манолова.

"Детски учебни заведения ще се изградят и на други общински терени, които са подходящи за целта и които в момента пустеят“, обясни тя.

Манолова допълни, че „до края на мандата, за да няма нито една дете в столицата, което да е извън детско заведение,

общината ще сключи договори с частни детски ясли и детски градини,

като ще предоставя за издръжката на децата в частните заведения сумата, която предоставя в общински градини и ясли.“

„Частните детски ясли и градини, на които общината ще предоставя средства, за да поема децата, които са извън детски заведения, ще се избират с публична процедура, на конкурсен принцип, така че всичко да е светло, ясно и прозрачно и да бъдат избрани най-добрите“, завърши изказването си гражданският кандидат за кмет Мая Манолова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...