Манолова в "Дружба": Застрояването на парковете е от безхаберието на СО (видео) - 24novini.bg

Манолова в "Дружба": Застрояването на парковете е от безхаберието на СО (видео)

Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова подкрепи протестиращите столичани в квартал "Дружба". 24новини
02.10.2019 | 23:10
(0 гласа)

 Безобразие е това което прави столичната община - да нехае в случаите, в които частен инвеститор си позволява да огради част от парк, за да го застрои. Всичко това е възможно благодарение на безхаберието на общината и на това ръководство. 

 

 

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова пред протестиращите граждани в столичния квартал "Дружба", които се обявиха срещу заградена част от парка около езерото в квартала, която рпедстои да бъде застроена.

Едва ли ще се намери човек, който да каже, че е честно, справедливо, нормално да се застрои парк, категорично заяви Манолова. 

Според нея кметът е можел да предложи на общинския съвет да  бъде обезщетен собственикът на терена.

"Смятам като юрист, че частната собственост е неприкосновена и това е разписано в Конституцията. Собственикът на терена, след като проверят документите му за законосъобразност, ако всичко е законно, трябва да бъде обезщетен разумно и справедливо и да махне оградата", допълни тя.

"Тогава няма да има общински съветник, който да си позволи да гласува против. Кой общински съветник персонално как е гласувал е пълна тайна, пълна анонимност, което дава възможност ти да си гласуваш и хората да не знаят какви ги вършиш", заяви още Манолова пред гражданите. 

Според нея "сега е моментът всички, които ще участват на местните избори ид ойдат тук, да ги попитате как ще гласуват по този казус, с този парк и в зависимост от това какво обещаят вие да вземете вашето решение."

Манолова бе категорична, че няма да позволи да се застрои нито една зелена площ, нито един парк, нито една детска площадка, нито едно игрище, нито едно междублоково пространство.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...