Манолова: Властта си служи с фалшиви новини за мен. Не им прави чест - 24novini.bg

Манолова: Властта си служи с фалшиви новини за мен. Не им прави чест

Мая Манолова опроверга, че е купила фиктивно на името на дъщеря си апартамент, за да укрие данъци Мая Манолова опроверга, че е купила фиктивно на името на дъщеря си апартамент, за да укрие данъци
28.08.2019 | 12:17
(0 гласа)

"Приятели, ще дам отговор във връзка с появили се информации и некоректни внушения за имот, собственост на дъщеря ми, тъй като държа на истината и пълната прозрачност, която, убедена съм, публичните лица дължим на Вас, гражданите."

 

 

Това пише в пост в социалната мрежа Фейсбук омбудсманът Мая Манолова

тази вечер по повод публикаци от следобедните часове в приближена до властта медия, че

Манолова фиктивно купила на името на дъщеря си апартамент, за да укрие данъци.

"През 2007 г. закупих адвокатска кантора от 100 кв.м в идеални части на петия етаж в сградата на ул. „Алабин“ 56 в София, пише Манолова.

Покупката е записана на дъщеря ми - Ралица Миленова, защото ми предстоеше развод.

Заплатих имота с кредит, в размер на 100 000 евро. Този кредит е деклариран през 2008 г., както изисква законът, пред Сметната палата.

Изплащах този кредит в продължение на 10 години,

какъвто беше и договорът ми с банката, т.е. приключих изплащането през 2018 г.

Как намалява кредитът през годините може да бъде проследено по години в декларациите ми пред Сметната палата. Обръщам внимание, че в тази от 2008 г., не пише 100 000 евро, а 93 000 евро, защото в декларацията се изписва дължимата сума към 31 декември, а междувременно вече бях платила вноски.

Имотът не е апартамент, а адвокатска кантора, повтарям, 100 кв.м идеални части от етаж с кантори и офиси и на други лица.

От 1997 г. до 2015 г. аз съм адвокат и доходи, освен като народен представител от 2005 г., имам и като адвокат, които са надлежно декларирани пред НАП, платени са данъци и са отразени в декларациите ми пред Сметната палата.

От 2013 г. до настоящия момент в тази кантора има наематели, които ползват една част от помещенията за офис и плащат наем. Този наем също е деклариран надлежно пред данъчната служба и са платени данъците върху него от дъщеря ми, защото тя е собственик. А аз, след избора ми на омбудсман, замразих адвокатската си практика.

В момента част от кантората се ползва от неправителствената организация на съпруга ми – Ангел Найденов –

Център за изследване на отбраната и сигурността. И мисля, че е естествено да не плаща наем на доведената си дъщеря. В другата част наематели, които плащат наем и този наем е деклариран в данъчното и са платени дължимите данъци.

Лично аз одобрявам интереса към имотното състояние на публичните лица, каквато съм и аз от 14 години.

Винаги надлежно съм декларирала имотното си състояние, доходите си и всяка една промяна в тях. Нямам никакъв проблем с това и съм готова да предоставя всякаква информация свързана с моето и на семейството ми имотно състояние. Но не разбирам желанието на медии, близки до властта, да градят кампанията си на тази основа. Не прави чест на властта.

Не прави чест на властта да използва подобен подход само от страх, че ще се кандидатирам за кмет на София.

Защото ако наистина се интересуваха от имотното ми състояние, можеха да ме попитам миналата или по-миналата година. Абсолютно всичко е декларирано и нямам никакво притеснение да предоставя информация, казва в поста си във Фейсбук тази вечер омбудсманът Мая Манолова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...