Дайнов: Манолова ще бие Фандъкова с 3:1 на балотажа - 24novini.bg

Дайнов: Манолова ще бие Фандъкова с 3:1 на балотажа

Проф. Евгений Дайнов смята, че Манолова ще победи Фандъкова с 3:1 на балотаж Проф. Евгений Дайнов смята, че Манолова ще победи Фандъкова с 3:1 на балотаж
19.08.2019 | 16:40
(0 гласа)

Ако Мая Манолова е основният опонент на Йорданка Фандъкова, то първата ще победи на втори тур с резултат 3 към 1, заяви пред журналисти във Велико Търново политологът проф. Евгений Дайнов, цитиран от Радио „Фокус“ – Велико Търново.

 

Според него предстоящите избори са изключително важни, защото дори управляващите пак да спечелят, ще има много промени на местно ниво. Той даде за пример София, където

 

прогнозира победа на Манолова на втори тур над Фандъкова,

въпреки че и двете още не са обявили кандидатури.

Според Дайнов „Слави Трифонов закъсня с поне пет години, дори повече".

"Ако продължи в сърцето на обществото да се завръща цивилизованият начин на поведение и живот, очевидно е, че този процес не може за сега да бъде носен в политиката от „Демократична България“, смята Дайнов за партията и казва, че години ще трябват да се изгради според сегашните й темпове.

"Там може да има нов човек, ново обединение, но няма да е сега, а след няколко години“, посочи още Дайнов.

Според Дайнов сега младите хора не гласуват, защото няма дистанционно електронно гласуване, а това е изгодно за управляващите, защото те не искат гласа на младите хора, които толкова много се различават от политиците.

„Сега те не гласуват, защото не им дават да го правят от компютъра.

Трябва да ходят в някакви училища, да се редят с пенсионери от махалата, а те не го искат... Няма да има електронно гласуване, защото управляващите не искат младите да гласуват, а те не искат младите да гласуват, защото осъзнават, че не са като тях“, коментира експертът.

Като финал той обобщи, че очаква предсрочни избори, дори по неговото мнение те са се забавили твърде много.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...