Манолова в Обеля: Чакаме отговор от Борисов и от институциите (видео) - 24novini.bg

Манолова в Обеля: Чакаме отговор от Борисов и от институциите (видео)

Манолова се срещна с хората в Обеля. 24новини
16.08.2019 | 20:15
(0 гласа)

Изпратихме писма до Столичния общински съвет, до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, до Министерството на земеделието и препоръки до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до премиера Бойко Борисов за проблемите на хората в Обеля с презастрояването. Това заяви омбудсманът Мая Манолова на среща с жителите на Обеля, които протестират точно 40 дни срещу застрояването на зелените площи в квартала. 

 

 

"С подобни безобразия се сблъскват и други квартали - Младост, Дружба, Стрелбище, Овча купел", заяви още Манолова.

По думите на обществения защитник става въпрос за случаи, в които по неясен начин определени хора са се сдобили с правото на собственост и заявяват, че започват да строят. 

"На места, като в парка в Дружба, вече са си заградили с телена мрежа имотите, защото ще започват строеж", заяви Манолова. 

"Настояваме за конкретен анализ на всеки такъв случай. Да стане ясно как е придобита собствеността, как е получено разрешението за строеж, да се направи ревизия колко са законни тези документи за собственост. Искаме и ревизия на земеделската реституция и на всички други процедури, които водят до разрешаването на тези намерения за строеж", допълни омбудсманът.

Манолова обясни, че препоръки към премиера Борисов и към Караянчева са изпратени, за да се създаде закон,

който да регламентира създаването на Национален фонд, в който да се акумулират средства за обезщетения на собствениците, които се отказват от строеж върху терените си.

"Трябва да се предложи нещо алтернативно, ако това са редовни разрешения за строеж и собствеността е редовна, защото това са конституционни права, които не можем да отнемем",

заяви тя и допълни, че "на хората трябва да им се предвидят справедливи обезщетения".

"Писали сме до Борисов и чакаме отговори", завърши Манолова. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...