Днес Манолова обсъжда с медиците Закона за съсловните организации - 24novini.bg

Днес Манолова обсъжда с медиците Закона за съсловните организации

Днес Манолова ще обсъди с медицинските работници проект на Закона за съсловните организации на медицинските сестри. Днес Манолова ще обсъди с медицинските работници проект на Закона за съсловните организации на медицинските сестри. Архив / 24новини
15.08.2019 | 08:00
(0 гласа)

Днес от 13.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще обсъди с организациите на медицинските сестри, лекарските асистенти, акушерките, фелдшерите, рехабилитаторите и кинезитерапевтите проект на Закона за съсловните организации на медицинските специалисти. Тя покани протестиращите медици на протеста в подкрепа на Мая Илиева миналата седмица.

Здравните работници настояват за такъв закон от първия ден на своите протести. 

Протестиращите медици искат по-достойни условия на труд, по-високо заплащане и свой закон, с който да се осигури равнопоставеност и представителство на отделните медицински професии.

Идеята на новия Закон е всяка регулирана професия в здравеопазването да се представя от отделна съсловна организация,

а не както сега зъботехниците и магистър-фармацевтите да имат собствени съсловни организации, а всички останали медицински работници се представляват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии, които ще получат възможност за законодателна уредба.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...