Радев свиква КСНС след Великден заради скандала с ЧЕЗ - 24novini.bg

Радев свиква КСНС след Великден заради скандала с ЧЕЗ

Румен Радев свиква КСНС за ЧЕЗ след Великден Румен Радев свиква КСНС за ЧЕЗ след Великден
14.03.2018 | 13:18
(0 гласа)

Президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), съобщи държавният глава пред журналисти, цитиран от пресслужбата на президентството.

 

На КСНС ще бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната, уточни още президентът.

 

Правителството дължи отговори за схемата на финансиране на сделката за ЧЕЗ и по какъв начин тя е получила политическа подкрепа, заяви Румен Радев.

Според него ЧЕЗ продължава да бъде актуална тема и правителството дължи на народа отговори на въпроса каква е схемата на финансиране и по какъв начин сделката е получила политическа подкрепа.

„Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансите, няма как да сме наясно и с това под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на госпожа Гинка Върбакова. Кой води преговорите от името на българската държава и, много по-интересно, кой води преговори от името на госпожа Върбакова? Твърдя категорично, че до момента аз нямах информация от службите по този въпрос. Изрично настоях и получих информацията от компетентните органи, която регулярно е била изпращана в Министерски съвет“, посочи още държавният глава.

 

 

Румен Радев заяви, че счита за основателно през втората половина на април да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност, на който да бъде обсъдена енергийната сигурност в страната.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...