Секс скандал в Париж с кандидата за кмет, приятел на Макрон - 24novini.bg

Секс скандал в Париж с кандидата за кмет, приятел на Макрон

Бенжамен Гриво бе отказан от надпреварата от секс записите, пуснати от Пьотр Павленски Бенжамен Гриво бе отказан от надпреварата от секс записите, пуснати от Пьотр Павленски La Liberation
15.02.2020 | 22:13
(1 глас)

Скандал с Еманюел Макрон тресе Париж. Президентът остана без дясната си ръка и един от най-верните си приближени. Бившият говорител на френското правителство, Бенжамен Гриво, обяви внезапно вчера, че се оттегля от надпреварата за кмет на Париж.

 

 

Решението било взето, след като в интернет изтекли компрометиращи видеозаписи от сексуален характер за Гриво

и негови любовни съобщения до непозната жена. Скандалът идва от факта, че Гриво е женен, има деца и изгражда кампанията си върху семейните ценности, но очевидно в същото време поддържа извънбрачна връзка.

След оттеглянето на Гриво, партията на френския президент Еманюел Макрон останал без кандидат за кмет на местните избори следващия месец.

Съобщението на Гриво за оттеглянето от изборите се посочва, че той е бил обект на злобни атаки в интернет и социалните мрежи.

„Моето семейство не заслужава това. Никой никога не трябва да бъде обект на такова насилие“, казва още Гриво.

Бенжамен Гриво неслучайно бе избран за говорител на френското правителство след победата на Макрон. Президентът му предложи и да поеме поста градоначалник на Париж, ако спечели изборите, но компроматната война го съсипа.

Междувременно руският художник Пьотр Павленски, който през 2017 г. подпали фасадата на клон от "Банк дьо Франс" в Париж, заяви, че той е качил записа в интернет.

Павленски твърди, че е получил клипа от лице, което имало интимна връзка с Гриво по взаимно съгласие, пише в. "Либерасион", чийто журналист разговарял вчера с твореца, живеещ в изгнание във Франция.

Павленски заявил, че целта му била "да изобличи лицемерието" на Гриво.

"Този човек все търси опора в семейните ценности, иска да бъде кмет на семейства и винаги сочи за пример жена си и децата си. Но прави точно обратното. Не ме дразни хората да имат каквато си искат сексуална ориентация, ако щат да спят с животни, няма проблем, но трябва да са честни. Той иска да управлява града, а лъже избирателите. Аз вече живея във Франция, парижанин съм и това е от значение за мен", добавил 35-годишният руснак.

В сряда сайт разпространи видеозапис от интимно естество и съпътстващи съобщения, адресирани до жена.

След това те плъзнаха из социалните мрежи и вчера сутрин кандидатът се оттегли от участие в надпреварата за кметския пост.

Преди това Павленски се прочу с редица прояви срещу властите в Русия в периода 2012 - 2015 г. Той заля с бензин и подпали входната врата на сградата на Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург, прикова своя скротум към паважа на Червения площад, показа се пред публика със зашита уста в знак на протест срещу процеса срещу "Пуси райът".

Наложени му бяха големи глоби; лежа и седем месеца в ареста.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...