Тя обича двама и това й харесва, но по закон не може - 24novini.bg

Тя обича двама и това й харесва, но по закон не може

Когато обича двама и това й харесва... Когато обича двама и това й харесва... themoviedb.org
28.02.2018 | 03:58
(1 глас)

Ето историята на Мария. Познавате такива жени. Те спят с двама мъже и това им харесва. Нарича се полиамория. Първо е било като бацил. Събудила се, погледнала през прозореца и си казала: „Мда, падам си по двама“. После станало симптом: „О, боже! Обичам двама“. А накрая - диагноза: „О, ужас! Спя с двама. И това ми харесва!“

 

Аз имах няколко въпроса към нея, докато този сняг съвсем засипваше София:

 

1. Тези двамата трябва ли да знаят, че са „споделен превоз“?
2. Това скоро ще стане ли законно според нея?
3. Тя защо е такава сияйна и щастлива винаги?
4. Те двамата защо са като царе (трябваше да кажа, че ги познавам)?
5. Тя защо не разказва за полиаморията?

За целта на статията се наложи да я склоня да говори в този бар. Ето отговорите й:

1. Няма рецепта да им кажеш ли, че са „споделен превоз“. Но ако са умни, стигат до истината и я приемат. Ако опитат да я променят, трябва да напуснат конфигурацията. А ако са умни, не се докарват до там да губят, нали (смее се). Някои жени им казват, за да проверят дали тези двамата са умни. Други им казват, защото обичат диалога. Трети им казват, защото искат да са честни. Четвърти не им казват. Но имало правило: не ги сравняваш двамата, не избираш между тях. Защото, казва Мария, картофите се избират, мъжете се съчетават. Попитах я толкова ли са много тези Марии. А тя каза: Мариите са като снежинките навън.

2. Не, няма да стане законно скоро. Причините са няколко. Първо смятам, че двурежимната любов не пречи на никого, полезна е за участниците и обществото, защото то самото е двурежимно отдавна – ядем, споделяме, работим и откачаме напълно двурежимно. Защо обаче да не е морално да обичаме двурежимно знам – защото е по инерция от преди. Ще се промени, както се промени отношението ни към найлоновите торбички. Както обаче не пречи на обществото, така пречи на глупавите мъже и на жените съпернички. Смятам това за преодолимо, като тези два вида бъдат изключени от модела на двурежимна любов, казва и се смее пак. Второ обаче, продължава тази Мария, моята полиамория пречи на законодателния орган. Той е приоритетно мъжки орган, в който мнозинството практикува секс успоредно с две жени, като законна е само едната. Те не биха били съгласни да узаконяват двурежимни жени, които с удоволствие биха споделили законодателния орган с още един в личната си колекция. Така че, не, закон за двурежимните връзки скоро няма да се приема. Ще я караме незаконно.

 

 

3. Мария е сияйна и щастлива, защото те двамата са умни. Тя не иска. Не мънка. Не плаче. Не изпада в депресии. Не гледа телевизия. Няма фейсбук. Не съди. Не пере чорапи. Не говори за мъже. Не ги сравнява. Не им разказва един за друг. А те не питат. Дали е с единия, защото нещо й липсва при другия, или защото нещо е било в излишък с другия – резултатът е възхитителен: тя сияе. И с двамата е любов. И в двамта съм влюбена, казва. Нарече го „две лета наведнъж“, точно докато снегорин минаваше под прозорците на бара с жълтите си лампи.

4. Тези двамата се държат като царе, защото тя сияе. Щастлива е. Обича ги. Казва им го. Гневи им се страстно и после безсрамно ги прелъстява. Като ходи по улицата, колите се блъскали, а тя била само по джинси и кецове. Те и двамата го знаят. И затова и двамата са царе. И не мърдат много – всеки в блюдото си във везната на Темида от „Надежда“, защото й имат доверие: всяка Темида знае как да държи баланса.

5. Когато тя обича двама, спи с двама, влюбена е в двама е като махмурлук, казва. И трябва да извади съдържанието на стомаха си навън, за да не умре от предозирането. Иначе се нарича полиамория и е незаконна, но за Мария това е двурежимно влюбване и точка. Имало симптоми на шизофрения, биполярност и маникалност. Те я предизвиквали да изиграва заучената безпомощност по телефона, която спешно докарва приятелките й в бара в 15,30, без да питат защо - нали са й поликлиниката? И тя им разказва защо сияе. Дискретно. Без имена. Не за да помогне на себе си, а за да помогне на тях. Да сияят.

 

 

Това разказа Мария, която си пада по полиаморията, настоява да се узакони двурежимното живеене, спи с двама мъже и вярва, че в бъдеще аутсорсинг индустрията ще се погрижи за двурежимните жени – да обичаш двама е толкова ресурно, богато, здравословно и обществено полезно, смята тази Мария, че те трябва да намерят начин да отговорят на пазарното търсене. Тя твърди дори, че половината от браковете в Европа завършват с развод, че дори и да пише с големи букви на решението „В името на народа“ и тя да намира това за хуманно, жената след развод не сияе, но жената с двама мъже сияе.

Провела проучване сред приятелките си и математически резултатите показали, че които спят с двама мъже са два пъти по-щастливи. Попитах я за трима, но каза, че при трима жените ставали три пъти по-нещастни. Ще търси причината за парадокса, обеща.

Също каза, че харесва правителствата, които приемат за „брак“ и „семейство“ всякакви нетрадиционни форми на сексуалност и съжителство, и че харесва гейовете и лесбийките заради тяхната чувственост. И че докато политиците се карат за Истанбулската конвенция и социалните роли на пола, тя с нейния пол нямала морален конфликт – ролята й е да сияе. Двурежимно. И извън закона.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...