Скандал! Японци класираха "най-лесните за секс" студентки - 24novini.bg

Скандал! Японци класираха "най-лесните за секс" студентки

Spa! е японското мъжко списание, което публикува класацията на вузовете с "лесни за секс" студентки Spa! е японското мъжко списание, което публикува класацията на вузовете с "лесни за секс" студентки
11.01.2019 | 23:01
(0 гласа)

Японци организираха мегаскандал с международен отзвук, след като японското мъжко списание Spa! класира университетите по критерия колко са им "лесни” студентките. Списанието визира лесни за секс, става ясно от класацията, което обаче създаде вълна от недоволство не само в Япония.

 

Заради скандалната публикация изданието се видя принудено да поднесе публичните си извинения.

 

Spa! скандализира обществото университетските си рейтинги на леснодостъпност за секс на обучаващите се там студентки. Критериите са сексът да е по време на парти и момичето да се е съгласило доброволно, както и как се обличат студентките.

Списанието посочва пет колежа като първенци.

Учебните заведения са много престижни, а който е учил с японци знае, че те са почитатели на много разпуснатите купони.

В Япония обаче има табу по темата и за тази специфика на японските младежи не се говори. Петицията, която организираха мигновено след публикацията в интернет вече има близо 40 хиляди подписа.

„Бих желала да обединя хората и заедно да се изправим срещу статии като тази, за да се опитаме да спрем сексизма и неуважението към жените.

Призоваваме списание Spa! да свали статията, да публикува официално извинение и да обещае повече да не използва думи, които третират жените като обект”,

посочват организаторите на петицията.

Почти всички световни медии писаха за петицията, която отразява особен проблем в Япония - там равенството на половете не е водеща политика и страната е на 110-то място в света от 149 държави, по този критерий. България е на 18-то място, за сравнение.

Списание Spa! се извини и отстъпи под натиска. Те обявиха, че съжаляват „за използването на неподходящ език и за създаването на класацията, използвайки имената на реални университети".

"Отворени сме да приемем различни гледни точки по доста нашумяла в наши дни тема като секса”, казват още от редакцията.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...