Фейсбук знае кога се влюбвате ... дори преди вас самите - 24novini.bg

Фейсбук знае кога се влюбвате ... дори преди вас самите

09.12.2018 | 23:00
(0 гласа)

Често приятелите ви знаят и ви закачат, преди самият вие да знаете кога се влюбвате. Оказва се знае го и Фесйбук. Наблюдатели на социалната мрежа са разкрили осем доказателства, че мрежата знае кога се случва това.

 

Според сайта Bright side има "учени на любовта" на работа в социланата мрежа, които изследват поведениеот на хората и разработват изкуствен интелект, който да прогнозира кога започвате романтична вързка.

 

Разбира се, има хора, които обичат да споделят личния си живот с целия свят и четири преспивания със закуска в нечие чуждо легло, автоматично ги кара да пишат "In relationship", но има много, които не искат да информират света или пък не са съвсем сигурни, че са във връзка. 

Ако Фейсбук подозира, че с някого започвате по-собени отношения, това ще се отрази в нюзфийда ви. Първо, ще започнете да виждате повече новини от него или не. Второ, "обектът" ще започне да се появява по-високо в чат прозореца ви. Трето, сайтът ще ви покани са организирате парти за рождения ден на човека.Четвърто, ще ви напомня какво ви свързва и ще ви предлага да публиувате общите си спомени. 

Ако започне да ви предлага всичко това за човек, с когото нямате връзка, а просто наричате "приятел", замислете си дали Фейсбук не иска да ви каже нещо. 

Сред другите особености, които любовните учени са установили за онлайн обшуването е, че средно 100 дни преди потребителите да сменят статуса си на обвързани те започват интензивно да изпозлват думи като "любов", "сладко" и "щастлие".

Също така ако рядко пишат на стените на другите хора, любовта ги кара да публикуват на стените на обекта си - средно 2 пъти на 12 дена. И то само позитивни новини. 

Учудващо, учените могат да прогнозират и възрастта на бъдещата ви половинка. Колкото повече остарявате, толкова по-ок сте в голяма възрастова разлика. 

Скъсванията са най-често през февруари, май и юли, са установили още учените, а комуникацията с други хора в деня на скъсването се увеличава с 225%. 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...