Защо партньорът отказва секс? Кой знае... - 24novini.bg

Защо партньорът отказва секс? Кой знае...

Мъжът и жената отказват секс по едни и същи тривиални причини - хормони, его и психика. Но някои се мъчат дълго Мъжът и жената отказват секс по едни и същи тривиални причини - хормони, его и психика. Но някои се мъчат дълго
06.02.2018 | 22:30
(3 гласа)

Мъжете обикновено са по-настъпателни, когато стане дума за секс, от което жените даже се оплакват. Но откаже ли й той веднъж, в рая настъпва истински Апокалипсис и тя е склонна да потопи света.

 

Жените обичат да драматизират тези ситуации и веднага да заключават, че той си е намерил друга и това е нечестно. Е, понякога са прави, но истниските причини мъжът да откаже интимност са далеч по-малко свързани с етиката и далеч повече - с психиката, хормоните и егото му. Точно като при жената, впрочем.

 

Ето ситуация: той само да погледнат част от голото й бедро, докато тя се облича, или само да мерне глезен, докато тя притичва от банята, се нахвърля като звяр, градусът се повишава, налага се да се закъснее за работа и т.н. Ако обаче този негов интерес към стегнатото й (само в идеалния случай) тяло секне, тя вика на помощ приятелките през потоци от сълзи. Те подхранват съмненията за неговото ново (русо!) гадже.

И ето ти криза в рая!

Сега да дойдем на себе си.

Защо този винаги готов да скочи в леглото ви човек отказва секс? Защото и той има и хормони, и психика, и его. Точно като вас.

 

 

Когато мъжете не са стабилни, особено финансово, това ги разклаща психически. Те губят интерес към секса. Не към жената, а към секса! И много вероятно също към любимите си други играчки - занимания, храна, хоби, забавни навици, уиски, приятели. Тези симптоми изискват тя да го подкрепя, вместо да търси следи от гадже в колата му.

Също така, бидейки все пак момчета, мъжете обичат да гледат мачове, да се ровят в интернет, да играят компютърни игри, да се занимават с различни техни неща. Тези разсейващи занимания им помагат да разпускат. Така почиват. А сексът с вас не е почивка или поне не бихте искали да е, нали? Тогава тези мъже кога да почиват? Затова, оставете го да разпусне, вместо да му пилите нервите има ли си любовница. Няма си! Но ще си намери, ако вие сте досадна.

Истината е, че не само жените премислят конфликтите и неразбирателствата. На мъжете също им пука. Те не го демонстрират по правило, защото са мъже, но им влияе. И то първо на ерекцията. Благодарение на стреса, пренавиването и свръхочакванията към отговорността им на мъже, ерекцията често не им е най-добра приятелка, изоставя ги коварно в ключов момент и ги хвърля в перманентен страх: "кога тая кучка ще ме прецака пак!".

Мъжът ви не спортува? О, тогава да не очаквате свръхактивност и повишено желание? Физическата активност директно допринася за половата мощ и сексуалното желание на вашия човек. Знаейки това, имате интерес да го закарате до фитнеса.

Има и някои други причини да ви отблъсква - той спря да печели добре, той се тревожи за..., той има проблеми в работата, тормози го ужасен шеф, пътува непрекъснато или не спи, не почива, не се усмихва от умора.

А какво да кажем за егото му? Той е напълнял. Значи го е срам да се показва пред вас. Затова не иска секс. Той необратимо не е във форма. Ето затова ви отблъсква. Той има физически недостатък от скоро и отказва да го виждате такъв. Значи ще ви отказва секс, това е.

Много основателна причина е най-ужасната за мъжете: той се провали 2 пъти и сега го е страх да не направи хет-трик. Това с ерекцията не е стрх, нали знаете, момичета - това е паника, ужас, ступор.

Дайте му време, стимулирайте го да спортува, зпочнете хранителен режим с него, накарайте го да говори, изпратете го с приятели на мач, сменете навиците си в леглото, разнообразете, провокирайте го, излезте от рутината. Също така вземете децата и отидете на гости за дълго - просто го оставете да се наспи. Или закарйте децата на майка си най-накрая. За 3 дни.

Разбира се, трябва да сте бдителна - когато партньорът ви скоро е правил секс с друга, надали ще има желание (а и дързост) да повтори с вас веднага, още повече ако са намесени и чувства в другата връзка.

А дали той трябва да е бдителен, ако тя отказва секс твърде често напоследък? Със сигурност, да! Дори по-бдителен от всякога.

Защото, първо, жените са тези, които по-често отказват секс по психически и хормонални причини. Те правят секс емоционално. Докато мъжете - първично и то по причини на физиологията и анатомията си, а не защото са "безчувствени свине". Мъжете е добре да помнят, че по правило жената отказва секс повече от мъжа, преди да подозират момичето си в изневяра. И да са търпеливи. Но не и да се предоверяват, че тя по правило отказвала. Няма такова правило. Правилото е жената да прави секс. Просто по-малко показва, че иска.

Второ, жените отказват секс, когато нещо ги тревожи, когато не са в настроение, когато хормоните им са в дисбаланс, което се случва ежемесечно. Също когато много по-сложната им хормонална система от мъжката, им докарва колебания в либидото. И когато някакъв разговор с него не е проведен и жената страда - от това или от друго. Тогава тя отказва. Но само тогава. Не винаги. И не всеки път.

 

 

Трето, нивата на тестостерон при жените са толкова минимални, че няма шанс да ги направи същите хрътки като мъжете. Освен ако няма някакви специфика в хормоналната им норма. Което също се случва нерядко. Това не е болест, а специфика! От нея мъжете си правят грешни изводи за "морала" на тази жена. А тя просто е по-сексуална. И няма връзка с морала, нито с етиката им.

Четвърто, жената отказва секс, когато се чувства: дебела, непривлекателна, с голямо дупе, с малки гърди, с грозни колене, с целулит, с твърде суха кожа, с твърде мазна кожа, когато има коплекси за тялото си, има физически дефект, не се харесва в огледалото и всичките й приятелки са по-слаби от нея. Т.е. почти винаги. Тогава тя отказва упорито. Ако искате да преодолеете такава съпротива, дръжте се умно, момчета - кажете й, че е страхотна, че е отслабнала, че е неотразима в тази рокля и се откажете от бляна за секс на светло. Алкохолът също е вашият най-добър помощник - само заедно можете да укротите такава жена. Поне ако не сте се накиснали с някакъв патологичен случай.

Изводите са следните:

  1. Ако той се е докарал дотам, тази жена да му казва "не" всеки път, тогава направо да мине да запали една свещ в църквата. Или да се заеме да се направи отново интересен в очите й. И да говори с нея.
  2. Ако тя всеки път получава "не" от този доскоро пламенен мъж, да го остави да се наспи, да го издтръгне от офиса за 2 дни, да смени летаргията си в леглото със страст и то веднага, за всеки случай да му провери телефона и да поговори с него. Без истерии.
  3. Ако и за нея, и за него връзката им до такава степнен се е превърнала в рутина, че никой от двамата дори не помисля за секс и вече се шегуват, че не помнят какво беше това, тогава свещта в църквата няма да помогне. Разговорът - също. За по-сигурно се смята Бог да им е на помощ. А за най-сигурно - да си намерят нови партньори.
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...