Любопитни новини, светски събития, знаменитости - 24novini.bg
Любопитни новини, светски събития, знаменитости - 24novini.bg

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

28-годишната жена, която скочи от шестия етаж на жилищен блок в Шумен, е починала в болницата. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

 

Мъж, който заплаши да взриви мост в Киев, откри стрелба. Заплахата за взрив се отнася за мост близо до станция на метрото в украинската столица, съобщава БГНЕС.

 

Правителството одобри изменение на Решение на Министерския съвет с оглед сключването на Договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места.

"Протестите срещу мен са заради засегнати политически, икономически и криминални интереси". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за мястото на Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари.

 

Голям пожар бушува до гробищния парк във Варна. Запали се боровата гора над квартал „Виница". Огнената стихия тръгва от гробищния парк в квартала, а впоследствие се прехвърля върху близката борова гора, съобщава bTV.

Сайтът на НАП отново е временно недостъпен. Това съобщават от пресцентъра на Националната агенция за приходите.

Столичният общински съвет удостои със званието "Почетен гражданин на София" комозитора Стефан Димитров, актьора Ириней Константинов, режисьора Бина Харалампиева, музиканта Васил Георгиев (Васко Кръпката).

 

Димитър Делчев: Моделът на Управление на столицата не е десен, а корупционен. Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова трябва да работи за всички избиратели. Ние ще настояваме за десни политики в София. Проблемите на столичани не са леви или десни. Корупцията не е лява или дясна.

 

"На първия учебен ден честваме знанието - най-важната инвестиция в бъдещето на една нация", се казва в обръщение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в по повод първия учебен ден. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще заседава и днес във връзка с процедурата по избор на нов главен прокурор. Членовете на колегията ще гласуват, а на базата на проведено гласуване ще се определи и допустимостта на предложената кандидатура.

Днес предлагаме на Мая Манолова платформа за гражданско управелние, в която се обединяваме партии от дясно и център-дясното пространство. Платформата включва пълен одит на общинските предприятия, изграждане на околовръстното шосе на столицата, споразумение да не се вдигат данъците, нова филофосия на определянето на такса смет, пълна рехабилитация на тротоарите в София и още решения за гражданите.

 

60 хиляди първокласници ще влязат за първи път в класните стаи днес. От тях 12 хил. са в София. 

 

Страница 1 от 213
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...