Напрежение в ромската махала в Ямбол - 24novini.bg

Напрежение в ромската махала в Ямбол

Напрежение в ромската махала в Ямбол Напрежение в ромската махала в Ямбол
19.05.2020 | 09:13
(1 глас)

Напрежение и недоволство избухна в блокираната от 16 дни ямболска махала "Райна Княгиня", който е огнище на коронавируса. Жители на квартал „Райна Княгиня“ протестираха заради продължаващата трета седмица карантина. 

 

 

Напрежението намаля, след като стана ясно, че Областният медицински съвет е решил, че

от сряда, 20 май, мерките в огнището на COVID-19 поетапно ще се разхлабват.

През последните четири дни няма нови положителни проби в района. Жителите му ще могат да излизат със служебна бележка от работодател. През КПП-тата и в момента се пропускат хора, които имат нужда от медицинска помощ и лекарства. В кварлата няма и банкомат, а някои от хората не могат вече 16 дни нито да отидат на работа, нито до личния си лекар.

Жителите на квартала обаче настояват за вдигане на блокадата, а кметът обеща това да стане от тази нощ в полунощ.

Напрежение и недоволство избухна в блокираната от дни ямболска махала, огнище на коронавируса, съобщава Нова тв. Жители на квартал „Райна Княгиня“ протестираха заради продължаваща трета седмица карантина. 

Кметът Ревански заяви, че няма нови положитени проби, а за две от последните четири проби се чака да се види дали са от този квартал или не.

Жителите на квартала ще могат да излизат със служебна бележка от работодател до довечера, когато се очаква да отпаднат загражденията, а от сряда да излизат свободно.

През КПП-тата и в момента се пропускат хора, които имат нужда от медицинска помощ и лекарства.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...