Фандъкова ще прави София новата Венеция - 24novini.bg

Фандъкова ще прави София новата Венеция

Публикацията е от предизборният профил на Йорданка Фандъкова. Публикацията е от предизборният профил на Йорданка Фандъкова. Facebook
Мария Йорданова 10.01.2019 | 19:00
(1 глас)

За да пречисти въздуха и да "проветри" София столичният кмет Йорданка Фандъкова ще кандидатства по европрограма за дострояването на "Софийски плавателен канал". Това става ясно от публикация в предизборния профил на кметицата.

 

 

Каналът, който ще свързва Панчарево с Павлово по вода, освен че ще "проветри" София, ще я направи и много по-красив град, пише още в публикацията. Това е една от трите мерки, които Столична община ще предприеме, за да е по-чист въздуха. 

Втората мярка, която ще предприеме Фандъкова е

да се заменят 20 000 печки на дърва и твърдо гориво с 20 000 климатици. 

Третата мярка представлява бонус за гражданите, които си закупят електромобили. Когато някой си закупи електрически автомобил, ще получава ваучер в размер на 10 000лв., които могат да се използват за услуги от Столична община.

Очевидно е, обаче, че този профил се подиграва със столичния кмет

В публикацията са написани и основните причинители на замърсяването - стари дизелови автомобили, печките на дърва и твърдо гориво в някои ромски квартали, камините в огромните къщи в Южните квартали и недовършеният "Софийски плавателен канал". 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...