Баба провокаторка от ГЕРБ хвърля бастун по протестиращите - 24novini.bg

Баба провокаторка от ГЕРБ хвърля бастун по протестиращите

Баба провокаторка хвърля бастуна си по протестиращите на Орлов мост Баба провокаторка хвърля бастуна си по протестиращите на Орлов мост
31.07.2020 | 17:00
(0 гласа)

Баба провокаторка с бастун обяви пред протестиращите на Орлов мост, че идва от село в провинцията и с чист столичен акцент заяви пред озовалата се на Орлов мост само Нова телевизия, че идвала да пита от името на своите съселяни какво е това безобразие на Орлов мост и какви са тези незаконни палатки.

 

 

Протестиращите обявиха, че тя от час обикаля и размахва бастун с обидни реплики срещу протеста, като търси конфликт.

За инцидента от сутринта едно от основните лица на блокадата на Орлов мост Светослав Трайков заяви:

"Това беше провокатор, изпратен от ГЕРБ,

с цел да стане скандал, да се отклони вниманието от нашите искания - а те са незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор.

Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, защото провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, докато те си подадат оставката". Ние не бием баби. Мирни сме и призоваваме към мирни протести, каза още Трайков. Петър Кърджилов няма повдигнати обвинения още, стана ясно от протестиращите.

По думите на един от събралите се на импровизирания орган, имало началник от СДВР, който ги предупреждавал, че полицаите били изнервени.

В по-голямата си част полицаите ни подкрепят. Единствените хора, с които ще разговаряме, са Бойко Борисов, Иван Гешев и Емил Кошлуков.

Нека да дойдат дотук, ще ги ескортираме до Народното събрание, до прокуратурата и да си входират оставките, добави той, като се представи за член на "Изправи се.бг”, основаната от Мая Манолова платформа.

Ще комуникираме със СДВР само в присъствието на медии, защото обществеността трябва да бъде информирана по начин,

по който нещата се случват, подчерта той. А Димитър Делчев от ДБГ заяви, че "усещаме как г-жа Фандъкова се готви да се превърне в бухалка срещу протеста"., защото на "Орлов мост" дошли коли на Общинска полиция. "Стига опити за провокации", добави Делчев, който също стои зад Мая Манолова още от кампанията ѝ за кмет на София.

Друг от хората на брифинга сподели, че чували, че СДВР щели да дойдат в късния следобед да преговарят и че има слухове

за готвено "силово избутване" на палатките на "Орлов мост" и пред Министерския съвет.

С тях беше и сдружение "Боец" в лицето на председателя му Георги Георгиев. Георгиев заяви, че всичко случващо се е по вина на Бойко Борисов и Иван Гешев. Той уточни, че засега на Кърджилов не е повдигнато обвинение, а защитата му е поета от адвокат Александър Кашъмов.

"Обявено е гражданско неподчинение и то ще приключи щом Борисов и Гешев си подадат оставките, и Кошлуков, естествено", подчерта представилият се като член на „Изправи се.бг”. Основата на гражданския протест не иска служебен кабинет на Румен Радев с участието на Мая Манолова, каза друг човек, който заяви, че гражданите не позволяват протестът да бъде отнет от партийци.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...