700 сигнала и река в метрото в София след пороя снощи - 24novini.bg

700 сигнала и река в метрото в София след пороя снощи

София беше под вода след снощната буря. И метрото също София беше под вода след снощната буря. И метрото също
07.07.2020 | 08:15
(0 гласа)

Пораженията в София след пороя снощи. Над 60 литра дъжд са се излели само от 21 до 22 ч. Улиците и метрото на места останаха под вода, квартали останаха без ток, имаше десетки сигнали за завлечени от придошли улични реки коли. Така осъмна София, а на места картината приличаше на поражения след тропическа буря.

 

 

Добрата новина е, че няма сигнали за пострадали хора.

"Около 50 л/м2 са паднали на Орлов мост, в южните квартали са били около 60 л. Перловската и Слатинската река излязоха от коритата си, всички екипи бяха на терен". Това съобщи на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод последствията от пороя, който причини много щети снощи в София. 

Само за час на тел. 112 са били подадени около 700 сигнала за щети и проблеми в следствие на бурята.

Най-тежко пострадали са кварталите в южната част на София.

"В момента отстраняват щетите, на терен са всички екипи за почистване на улиците, наноси, запушени шахти, те ще се почистят до обяд, защото се очакват валежи. Активно се работи на Лъвов мост, транспортния тунел, само автобус 63 е с променен маршрут минава по ул. "Пушкин", обясни тя.   "Има 5 трафопоста със спряло електроподаване, до обяд навсякъде ще бъде възстановено", каза Фандъкова.

Еднометрова вълна от Перловската река повлече кофи за боклук и близо 10 коли по бул. "Евлоги Георгиев". Движението в района на "Евлоги Георгиев" беше спряно.

По ул. "Дякон Игнатий", в участъка от пейката на Петко и Пенчо Славейкови в посока Народния театър, до пощата, придошлата река беше около 40 см, като завличаше предмети, качи се на тротоарите, а от пороя се образуваха вълни.

Перловската река излезе от коритото си и в района на ВМА където спря движеието по бул. "Ив. Гешов."

Районът около НДК беше затворен. Подлезът на НДК при моста на влюбените беше под вода. Коли бяха закъсали под моста на бул. "България" и Околовръстното шосе, а навсякъде имаше наводнени търговски обекти.

Метрото в района беше под близо метър вода. Движението на метрото обаче не е спирало.

Подобна беше и картината около Орлов мост. Наводнено бе и околовръстното на кръговото за "Драгалевци".

Залети бяха и транспортният подлез на бул. Цар Борис III и при гара “Подуяне” към бул. “Ботевградско шосе”, както и други по-ниски точки.

Владайската река преля в района на "Орландовци" и кв. "Бенковски". Получен бе сигнал и за паднал гръм на търговски обект на бул.“България“, което е причинило наводняването му.

Временно бс прекъснато електричество на части от “Хаджи Димитър”, "Хладилника", "Кръстова вада", "Манастирски ливади", "Св. Троица", "Красна поляна", "Люлин".

Метеоролозите предупреждават, че в столицата и днес времето ще остане лошо.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...