Плевнелиев пак намекна за автомобилен завод у нас - 24novini.bg

Плевнелиев пак намекна за автомобилен завод у нас

Плевнелиев намекна отново за завод на "Фолксваген" у нас Плевнелиев намекна отново за завод на "Фолксваген" у нас
03.07.2020 | 18:01
(1 глас)

В хода на двегодишни преговори с "Фолксваген" ние обсъждаме различни възможности за инвестиции - компанията например може да отвори Център за развойна дейност в страната. Това заяви днес преди репортери бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

 

 

В него могат да работят вероятно от три до пет хиляди човека.

Ако ние направим такъв център, нека сметнем - във фабриката на автомобилния гигант щяха да работят четири хиляди човека със заплати от 1000 евро, а в такъв развоен център би имало пет хиляди души със заплати в рамките на седем - десет хиляди лева, посочи Плевнелиев. ,,Преговорите се водят от автомобилния клъстър, правителството и "Фолксваген".

Силата на България е в таланта на хората и на това,

че вече имаме подобни успешни центрове. През следващите седмици три компании от ранга на компанията "Бош", която вече е в България, ще преговорят в Министерството на икономиката да отворят центрове за развойна дейност в страната'', коментира още Плевнелиев. ,,Концернът "Фолксваген" вече официално обяви, че се е отказал да строи нов автомобилен завод в Турция.

Причината от една страна е в променения пазар и икономическа ситуация в света след коронавируса, а от друга страна причината е и в Турция'', каза Плевнелиев.

Защото Турция е страна, в която вече демокрацията е в упадък. На това отгоре и президентът Реджеп Ердоган вече води и войни - за справка Либия, но не само. За нас това не означава, че "Фолксваген" ще прави завод в България - такава фабрика, каквато беше замислена, просто няма да има, подчерта бившият президент.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...