Има ли връзка между ваксина в Италия и ръста на жертвите от Covid-19 там - 24novini.bg

Има ли връзка между ваксина в Италия и ръста на жертвите от Covid-19 там

Тривалентна ваксина против грип миналата година в Италия и Испания е причина за многото жертви на коронавируса сега Тривалентна ваксина против грип миналата година в Италия и Испания е причина за многото жертви на коронавируса сега
28.03.2020 | 09:03
(1 глас)

Изследователят Sean McMahon установи като вероятна причина за високата смъртност на заразените от коронавирус в Италия и Испания сега, отговор на организмите на хората там, третирани с тривалентна ваксина против грип в двете държави през миналата година. Става дума за ваксина против грип, прилагана при над половината от възрастните хора там над 65-годишна възраст.

В същото време, третирани с друга противогрипна ваксина възрастни хора в Германия и Норвегия, не реагират така на коронавируса сега

и смъртността при възрастните хора там е около 9 пъти по-малка, отколкото в Испания и Италия. Десетки учени и изследователски екипи по света търсят отговора на въпроса защо.

Към момента е ясно, че и при двете групи възрастни хора - и в Германия и Норвегия, от една страна, но и в Испания и Италия, от друга - те са били подлагани на противогрипни ваксини, но само в Италия и Испания сега реакциите на организмите на възрастните хора на коронавируса е толкова бурна и с такова влошаване.

Учени и софтуерни инженери правят публикацията, за да съобщят, че откриват потенциална вързкамежду процесите.

Документът им е базиран върху данни от Империал Колидж в Лондон, НСИ на Италия и Националната медицинска библиотека в Тоскана. Те твърдят, че е възможно ползването на  тривалентна ваксина срещу грип може да е причина за т.нар.

цитокинна буря при огромен брой от починалите пациенти в Италия и Испания.

При това състояние септичният шок е почти сигурен и се овладява изключително трудно, дори ако бъде подобрено състоянието на засегнатите бели дробове при пациентите с коронавирусна инфекция, пише още в документа. В Германия и Норвегия обаче развоят не е такъв, въпреки че и там хората над 65 г. са ваксинирани против грип миналата година, но с 4-валентни ваксини.

Засега няма известни други изследвания, които да потвърждават такава информация или подобна връзка.

А изследванията се правят много динамично от различни екипи, в това число и не медицински или мултидисциплинарни, в различни страни, в търсене на отговор

защо в някои държави жертвите са в пъти повече отколкото в други.

Снимка: Таблицата показва броя на потвърдените случаи и починалите от коронавирус в четирите страни

 

И в китайската провинция Хубей, и в Италия, и в Испания процентът ваксинирани с трите щама на възраст над 65 години е висок - около и над 55 на сто, се казва още в текста.

В същото време държави като Германия и Норвегия вече втори сезон използват адювантната четиривалентна ваксина,

която включва и щам "Ямагата" (щам на грип тип "Б" - б.р.), се казва в текста.

При нея имунният отговор не бил толкова бурен и вероятността от развитие на цитокинна буря при средно тежко и тежко прекарване на COVID-19 не се смятала за толкова висока.

Според автора това може да е

един от ключовете към отговора на въпроса защо смъртността от коронавируса в Италия и Испания е значително по-висока,

отколкото в страни като Германия и Норвегия, където броят на заразените също вече надмина петцифрено число.

Заключението в доклада от март 2020 г. в оригиналната публикация е следното:

"All past patient data must be analysed in detail to determine whether the patient was administered an influenza vaccine and if so, the date and type of vaccine which was administered to the patients. In particular the relationship between adjuvanted trivalent vaccines and mortality outcomes should be queried to determine if a viral mismatch condition occurs during which the response
worsens the condition of the patient..."

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...