Делян Пеевски работи депутат от... Дубай - 24novini.bg

Делян Пеевски работи депутат от... Дубай

Делян Пеевски прекарва повечето време в Дубай, установи разследавне на полетитет му от "Биволъ" Делян Пеевски прекарва повечето време в Дубай, установи разследавне на полетитет му от "Биволъ"
07.05.2019 | 14:29
(0 гласа)

"Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат полетни данни за последните три години", цитирани от сайта "Биволъ" в разследване на медията.

 

Броят на пътуванията и периодите, прекарвани от депутата извън страната, повдигат съмнения дали Пеевски реално живее в България

по смисъла на изборния закон и има ли право да се кандидатира за европейските избори, съобщи на 29 април ГД "Боец", което внесе искане до ЦИК да се провери това обстоятелство за Пеевски.

След като ЦИК им върна информация, че всичко е наред с Пеевски и той има адресна регистрация у нас, но в писмо, а не с решение на ЦИК, както изисква законът, "Боец" депозираха жалба в съда.

Делото бе насрочено за днес в 13,00 ч. и на него са призовани и Пеевски, и "Боец".

"Лицето Делян Славчев Пеевски (РЕЕVSКI DЕLYАN SLАVСНЕV), родено на 27.07.1980 г. фигурира с два паспорта в полетните листи на авиокомпанията Emirates Airlines (EK). Те са с номера 382 843774 и 383 862880. Обикновените български граждани имат по един паспорт, но в качеството си на депутат той има право и на дипломатически паспорт. Пеевски често се регистрира за един и същи полет и с двата си паспорта. В списъка по-долу тези полети са маркирани със синьо", пише сайтът "Биволъ" и публикува документите.

Друга интересна практика е да се резервират полети в един и същи ден до различни летища, или полети в няколко поредни дни, като не е ясно на кой точно полет е използван

билетът и дали изобщо е използван.

В списъка такива резервации са маркирани в червено. Пеевски лети предимно през Виена, по-рядко от Милано. Има и полети от Цюрих и Лондон.

Прави впечатление, че през 2018 г. Пеевски няма обратни полети от Дубай с Emirates, но е възможно да използва друга компания за още по-голяма конспирация. Ясно е, обаче, че Пеевски лети предимно в работните дни на Народното събрание, където изобщо не се явява на работа, но отсъствията му незнайно защо са по уважителни причини и той си получава заплатата. Защо пътуванията до Дубай са уважителна причина засега няма отговор.

Сайтът цитира и думите на премиера Бойко Борисов: “Пеевски си отиде. Пеевски напуска страната”, казани от него на 18 април 2016 г.

А успоредно с това и данните на ЦИК след проверката:

“Пеевски е тук. Има адресна регистрация в страната”,

Адресната регистрация обаче не пречи той реално да не живее в страната през повечето време от годината и да нарушава изискванията за уседналост, посочват от сдружението още.

"През последните шест месеца в качеството му на депутат от 44-то Народното събрание на Република България, Пеевски не е присъствал на нито едно пленарно заседание на парламента", подчертава в жалбата си до ЦИК ГД "БОЕЦ".

От сдружението искат ЦИК да извърши служебна проверка колко време е пребивавал в страната Пеевски, като за целта изиска информация от МВР и НСО. Припомняме, че Делян Пеевки като депутат има охрана от НСО, която се плаща от парите на данъкоплатците.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...