Здравни новини, лекарства, болници - 24novini.bg
Здравни новини, лекарства, болници - 24novini.bg

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

Уважаеми сънародници, днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ.

 

Днес сутринта потвърдените случаи на COVID-19 у нас бяха 412. Новите лабораторно доказани случаи са 10. Така общият брой на заразените към 17,00 ч. днес е 422. Починал е още един мъж - на около 60 години от Кюстендил. С него жертвите стават девет.

Разбит и ограбен е склад на община Павел баня, в който се съхраняват лични защитни средства като противогази и маски с висок клас на защита.

От УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ пуснаха ексклузивен сайт, в който всеки може да се тества за симптоми на коронавирус, като провери симптомите си, и да разбере дали е потенциално застрашен от коронавриус.

Те много добре знаят какво трябва да се прави за да се управлява кризата в условия на зараза. Също така знаят и че спешните тестове са просто задължителни и то не веднъж, а постоянно. Но ще го направят само за Тях и близките им.

 

Такава актуализация на бюджета напомня теглене на бързи кредити. Актуализацията не отчита епидемията от безработица и верижни фалити, нито предвижда икономии и преструктуриране на разходите в публичната сфера.

Снощи потвърдените случаи на COVID-19 у нас бяха 399. Новите лабораторно доказани случаи са 33, като 21 от тях са в София, а един е в Русе - нова област със заразен.

399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Новите лабораторно доказани случаи са 20, като 19 от тях са в София, а един в Перник.

Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за умишлено умъртвяване на новородено дете, информират от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

 

На 31 март, във вторник, облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България северен вятър.Ще има слаби валежи от дъжд.

Полицията с палки и оръжия пази супермаркетите на италианския остров Сицилия след случаи на за грабежи от местни жители, които вече не могат да си купят храна, предаде БНТ.

 

Със заповед на министъра на здравеопазването, считано от 19,00 часа на 31 март 2020 г. се отменя 14-дневната карантина в град Банско.

 

Страница 1 от 260
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...