Маратонец ще тича 55 часа в Пловдив - 24novini.bg

Маратонец ще тича 55 часа в Пловдив

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще тича 55 часа на открито в благотворителна акция Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще тича 55 часа на открито в благотворителна акция
26.09.2018 | 13:40
(0 гласа)

Ултрамаратонецът Краси Георгиев готви ново предизвикателство. В продължение на два дни и половина Красимир Георгиев ще тича в Царсимеоновата градина в Пловдив. Стартът ще бъде даден този петък от Гребната база. Атлетът ще тича в продължение на 55 часа на открито, като част от календара на града като Европейска столица на културата.

 

С акцията си Георгиев ще се събира благотворително средства в помощ на децата с онкозаболявания.При предишното изпитание Георгиев тича в продължение на 36 часа на пътека в зала в София.

 

Трасето минава през града и стига до градската градина, където маратонецът очаква да бъде подкрепен и от пловдивчани.

Атлетът признава, че за разлика от миналия път, когато тича в зала, сега на открито времето ще е най-голямото изпитание, коментира той пред bTV.

Очаква през нощта да е най-студено, затова специален готвач ще го подкрепя с гореща супа. През другото време ще приема лека храна.

„Повечето ще съм на плодове, ще има енергийни барове, ще има нормални неща като палачинките на един приятел, който ме спасяваше, също така сандвичи, хапки”, разкри Краси Георгиев.

Маратонецът казва, че ще започне да усеща умората след 20-ия час, но ще разчита на физиотерапевта си да го подкрепя. По време на тичането ще направи и няколко кратки почивки.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...