Спортуването - сам или групово? - 24novini.bg

Спортуването - сам или групово?

Стрийт фитнесът е добра опция за тези, които ги мързи да тренират в зала Стрийт фитнесът е добра опция за тези, които ги мързи да тренират в зала
16.09.2018 | 18:01
(0 гласа)

Физическите упражнения носят ползи за тялото и духа, но практикуването на групов спорт предлага и други предимства, които самостоятелната физическа активност не може да донесе, твърди сайтът Aplus. Спортуването носи всички физически ползи от физическите упражнения, но предоставя и някои психологически предимства, които ги няма при индивидуалната тренировка.

 

При групова тренировка човек се мотивира по-добре, физически натоварва правилно, защото гледа останалите и треньора, напредва устойчиво в усвояването на упражненията, развива екипното мислене и социалните си умения да се съобразява с другите и тяхното темпо и характери.

 

При физическа активност се свобождават редица химикали, които подобряват функциите на костите, мозъка, кръвта, мускулите и храносмилането. Когато тази дейност е част от редовен спорт, налице е една допълнителна полза от съсредоточаването, следването на цели и натоварването.

Има хора, които обичат спорта и такива, които ги мързи. Някои гледат на спорта като на загуба на време. И а тях колективното трениране е по-добър вариант. На първо време просто ще ги е срам от другите, че не напредват например, което може и да е стимул. За други е причина да се откажат. Но при индивидуалното трениран сам си си треньор и ментор, за което трябва повече воля и мотивация. В отборния спорт, отборът разчитат на теб, дори да е само групов спорт, другите те гледат, треньорът те следи, ти самият искаш да имаш принос в победата на групата си.

Много хора обаче следят своя любим отбор извън рамките на тези големи първенства, празнуват неговите победи и преживяват неговите поражения.

Родителите често подтикват децата към спорта, за да подобрят социалните им умения и физическата им активност, но възрастните също могат да се възползват от екипния спорт.

Дори и да не сте в състояние да възобновите практикуването на спорта от гимназията, защото коленете ви болят, никога не е твърде късно да опитате нещо ново - фитнес, туризъм, обикновено ходене в парка, джогинг за хората в добро здраве, баскетбол на открито, каране на велосипед, трениране на уредите в парка или груповите занимания в някой спортен клуб до вас.

Само защото сте играли волейбол в гимназията, не означава, че не може да станете колоездач сега. Опитайте!

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...