Рекорден брой в САЩ пушат електронни цигари - 24novini.bg

Рекорден брой в САЩ пушат електронни цигари

13.09.2018 | 09:41
(0 гласа)

Американските законодатели заявиха, че обмислят да наложат забрана на електронните цигари с вкус, след доклад, в който ръководителят на администрацията за храните и лекарствата (FDA) предупреди за "епидемия" при подрастващите, съобщи New York Times. 

 

Агенцията е изпратила повече от 1 100 предупредителни писма и 131 глоби на търговци, които продават нелегално електронни цигари на деца.

 

"Ние виждаме ясни знаци, че използването на електронни цигари от младите е достигнало до епидемични равнища и трябва да коригираме някои аспекти на нашата цялостна стратегия за преодоляване на тази ясна и настояща опасност", заяви комисарят от FDA Скот Готлиб. "Специално сме се фокусирали над електронните цигари с вкус. И сериозно обмисляме промяна в политиката, която да ни позволи да премахнем тези овкусени продукти от пазара", каза още Готлиб.

Според "Вашингтон Поуст" основните данни са от Националното младежко проучване за тютюнопушенето, което показна 75% увеличение при използването на електронни цигари сред ученици в гимназиите в 2018 г. спрямо 2017 г.

 

Все повече научни изследвания показват, че електронните цигари са изключително вредни. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...