Сашка Васева се сблъска с проблемите на незрящите хора - 24novini.bg

Сашка Васева се сблъска с проблемите на незрящите хора

Сашка Васева сподели за прогресиращ проблем със зрението Сашка Васева сподели за прогресиращ проблем със зрението
03.08.2018 | 15:40
(0 гласа)

Фолкпевицата Сашка Васева обяви, че от няколко години има сериозни проблеми със зрението, които се задълбочават, и това е станало причина да осъзнае проблемите на незрящите хора. „С дясното око съм на 100% сляпа, а с лявото всичко ми е в мъгла. Страх ме е от мрака. Страх ме е за децата ми, които не заслужават такава съдба на майка си", споделя певицата.

 

Тя обяви, че страда от атрофия на зрителния нерв, което определя като "нелечимо заболяване". "Очертанията на места и предмети ми се сливат. Трудно ми е дори да слизам сама по стълбите. Дъщеря ми ми помага да си чета съобщенията във Facebook, където почитатели ми пишат, за да ми окажат подкрепа“, призна за тревогите си Сашка Васева.

 

Тя почти не вижда и признава, че изпитва страх от мрака, както и че се е изправила пред нови и различни трудности. Тя споделя, че не може да реши проблема и с очила.

„Очите ми се замъгляват вследствие на запушени кръвоносни съдове. И тогава ми се наложи да се изправя пред съдбата на незрящите хора. Имам упорит характер и не се отказвам да вървя по улиците, макар и да се спъвам, но не искам да ме съжаляват", казва още тя.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...