Жегата води до кошмари, изстудете стаята - 24novini.bg

Жегата води до кошмари, изстудете стаята

Спете на по-ниска температура от телесната - така няма да сънувате кошмари, съветват учените Спете на по-ниска температура от телесната - така няма да сънувате кошмари, съветват учените
27.07.2018 | 15:41
(0 гласа)

Жегата и задушнатя стая могат да разстроят съня ви, да предизвикат кошмари и дори сънна апнея. Според лекарите, обратно, спането при подходяща температура може да намали хъркането и да предотврати сънната апнея.

 

Тя се характеризира с многократно спиране на дишането по време на сън, против което има специални медицински апарати, които се ползват от болните.

 

Ако нощувате в гореща стая, ефектът върху съня е силно негативен. Затова учените препоръчват да се намали температурата в стаята, така че при всички случаи да е по-ниска от телесната.

Д-р Нийл Стенли, бивш председател на Британското общество за изучаване на съня, съобщава, че жегата увеличава сънуването на кошмари.

„За да имаме пълноценен сън през нощта, трябва да намалим с един градус телесната си температура, която е около 37 градуса по Целзий - казва той. - Ако спите в стая, където е прекалено горещо, вътрешната температура на тялото няма да може да се снижи и сънят ви ще се разстрои“.

Освен това, ученият добавя, че безсънието води до повишена мозъчна активност. Тя от своя страна кара хората да изпаднат във фаза на съня, наречена БДО (Бързо движение на очите). При нея сънищата са по-ярки, споменът за тях е ясен, но в същото време те могат да станат по-неприятни, превръщайки се в кошмари.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...