Кардиолог: Намалете алкохола до две питиета дневно за мъж - 24novini.bg

Кардиолог: Намалете алкохола до две питиета дневно за мъж

Доц.д-р Сотир Марчев, кардиолог: Намалете пиенето за здраво сърце - до две питиета за мъж дневно, за жена - едно Доц.д-р Сотир Марчев, кардиолог: Намалете пиенето за здраво сърце - до две питиета за мъж дневно, за жена - едно
23.07.2018 | 11:41
(0 гласа)

Най-ниската сърдечносъдова смъртност е през лятото. Рязкото застудяване е поводът, но не и причината. Причината е нездравословното хранене, залежаването и пиенето на алкохол. Това заяви кардиологът д-р Сотир Марчев в сутрешния блок на БНТ.

Инфарктите през лятото са 15% по-малко, каза още той.

"Ние се борим да елиминираме цигарите и алкохола. Ако пиете много - намалете, ако пиете малко - продължете така, ако не пиете - не започвайте. Ограниченията са две питиета за мъж и едно питие на жена", разкри той."

"В краткосрочен план електронните цигари са по-добри от обикновените, но в дългосрочен план не се знае. Рязкото спиране на вредните неща, като цигарите, помага", допълни д-р Мачев.

"Ръцете трябва да се мият под вода минимум 20 секунди, иначе няма ефект", съветва специалистът. "Здравето ни се дължи на това, какво дишаме, какво ядем и колко се движим", завърши д-р Сотир Марчев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...