Най-добрият природен антидепресант е... - 24novini.bg

Най-добрият природен антидепресант е...

Куркуминът в едноименната подправка е най-мощният природен антидепресант Куркуминът в едноименната подправка е най-мощният природен антидепресант
27.01.2018 | 17:40
(0 гласа)

Най-добрият природен антидепресант, според учените от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, се оказа съединението куркумин, което се съдържа в едноименната подправка.

Учените заключили, че куркуминът притежава значими противовъзпалителни и антиоксидантни свойства в лабораторна среда, повишава настроението, а редовната му употреба подобрява паметта и когнитивните функции на мозъка. Той е най-добро средство за хората, работещи под силен стрес, подчертават изследователите, цитирани от БТА.

Активността на куркумина е съпоставима с тази на промишлените лекарства и може да допринесе за спиране развитието на болестта на Алцхаймер, смятат те.

Използването на куркумин в храната стимулира активността на мозъчните зони, които "отговарят" за спомените, впечатленията и емоционалността, но трябва да се знае, че не всички хора понасят куркумина, заключават изследователите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...