24-часов глад забързва метаболизма, сочи проучване - 24novini.bg

24-часов глад забързва метаболизма, сочи проучване

14.07.2018 | 15:30
(0 гласа)

Учени от Масачузетския технологичен институт откриха, че 24-часовoто гладуване променя посоката на метаболизма при мишките, което е причина да се повишават техните чревни стволови клетки.

 

Въпреки, че проучването не е извършено върху хора, биологичният състав на нашите чревни стволови клетки не се различава от този на мишките.

 

Чревните стволови клетки основно подпомагат дейността на червата и с напредването на възрастта намалява нивото на такъв тип клетки в организма. Това е и причината метаболизмът да става по-бавен и да се увеличават килограмите.

Период от 24 часа без храна би бил труден за повечето хора, но според учените несъмнено би ускорил метаболизма.

Смята се, че известни личности като Джими Кимъл и Бенедикт Къмбърбач са успели да задържат излишните килограми далеч през годините благодарение на кратки периоди на гладуване.

 

Хората с диабет и с метаболитни проблеми непременно трябва да се консултират с лекар преди да предприемат хранителен режим, включващ гладуване. Такъв тип диети не са за всеки, но изглежда, че чрез гладуване се постигат резултати, които имитират почистване от увредените клетки в тялото.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...