Ето ползите от студения душ - 24novini.bg

Ето ползите от студения душ

13.07.2018 | 12:20
(0 гласа)

Нямате топла вода, защото Топлофикация София прави профилактика? Не се отчайвайте - взимането на студен душ  е малко шокиращо, но е много полезно. Ето три причини, поради които и без централно да ни спират горещата вода, можем да взимаме студен душ.

Когато студената вода се разлее по тялото ви, сърцебиенето ви се ускорява. Така се подобрява кръвообращението, което дава допълнителна енергия на организма. Студените душове са най-ефективни след тренировка – така ще сте по-свежи и няма да се чувствате много уморени. И заместват кафето и енергийните напитки, с които се опитвате да преборите изтощението.

Хладката вода действа добре на кожата, защото стяга порите. Също така, влияе добре на прекалено мазната кожа. И като цяло кожата ви изглежда по-сияйна и блестяща, когато нанасяте грим ще усетите, че ви стои по-добре и изпъква повече.

Има нещо еуфорично във взимането на хладен душ. Първо – в началото се радвате, че сте успели да се справите с това предизвикателство. А и студената вода ви събужда, ободрява, дава сили за нови приключения и стимулира мисловната дейност.

 

А иначе, да, малко е прекалено профлактиката да трае 20 дена. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...