Интелигентните хора пият повече - 24novini.bg

Интелигентните хора пият повече

04.07.2018 | 17:00
(0 гласа)

Оказва се, че хората с висок коефициент на интелигентност пият повече алкохол, но без да спадат към категорията на тежките пиячи. Това е установило изследване по проблема за връзката между интелекта, здравето и алкохола.Заключението било, че колкото по-интелигентен е човек, толкова повече е склонен да пие.

 

Според изследователите умниците пият повече, но го разпределят по-равномерно за по-продължителни периоди от време, и вероятността да станат алкохолици е много по-малка.

 

Изследването е проучило 5347 американци, мъже и жени, като е започнало, докато те са били в своите 20 години и продължило до зрялата им възраст. Учените установили, че вероятната причина за тази връзка е, че по-интелигентните хора се отегчават по-лесно.

Резултатите очертали наистина интересна картина за здравословните навици и интелигентността. Например при интелигентните хора е било по-вероятно да пропуснат ядене през деня и да похапват между храненията.

Пиенето на алкохол и пушенето също се оказали свързани с интелекта по неочакван начин. Както високият интелект, така и ниският интелект се оказали свързани с повишена консумация на алкохол и пушенето на по-малко цигари.

 

Хората със средна интелигентност употребявали по-малко количество алкохол, но затова пък пушели повече.Това обаче не означава, че ако човек започне да пие повече, ще стане по-интелигентен, ако по принцип не е такъв.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...