Откриха препарат против четири вида рак - 24novini.bg

Откриха препарат против четири вида рак

Лекарство портив четири вида рак, разработиха учени в САЩ Лекарство портив четири вида рак, разработиха учени в САЩ
27.06.2018 | 20:05
(0 гласа)

Списание Nature Communications съобщава, че учени от университета в Орегон, САЩ, са разработили препарат, който блокира разпространението на четири вида рак: на гърдата, на простатата, на дебелото черво и на белите дробове.

 

Според ръководителя на изследването д-р Реймънд Бъргън принципът на действие на препарата е да се свързва с протеина HSP90β.„Лекарството действа по такъв начин, че свързвайки се с протеина, спира развитието на болните клетки, но не оказва никакво вредно влияние на здравите.

 

Препаратът се разработва под името KBU2046 и е тестван на мишки, инфектирани с рак.При перорално прилагане KBU2046 е спрял развитието на метастазите и е намалил разрушаването на костите. Учените са установили, е че действието на препарата е много щадящо и не дава странични ефекти, нито токсичен.

По думите на Бергън, на екипа са били нужни години, за да разбере как действа лечебният механизъм. За момента, той и колегите му смятат, че трябва да се работи в това направление, тъй като е по-обещаващо от търсенето на лекарство срещу рака.

При ранно диагностициране, техният препарат спира размножаването на раковите клетки и може да спаси живота на човек. В бъдеще екипът учени ще се готви за изпитание на препарата върху хора.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...