В САЩ измислиха фитнеса на бъдещето - черна кутия и... - 24novini.bg

В САЩ измислиха фитнеса на бъдещето - черна кутия и...

В САЩ измислиха ново поколение фитнес - черна кутия и... виртуална реалност В САЩ измислиха ново поколение фитнес - черна кутия и... виртуална реалност
14.01.2018 | 16:10
(0 гласа)

Американската компания Black Box наскоро представи технология, която има потенциала драстично да промени възприятията за фитнес и силови упражнения, защото пренася спорта в изцяло виртуална среда.

В Ню Йорк скоро ще отворят врати първите зали за виртуални тренировки, като се очаква Black Box VR да бъде достъпен и на масовия пазар в цял свят.

Щангите, дъмбелите и задушните зали с много огледала скоро ще се превърнат в история, която сме надскочили чрез технологиите.

Black Box VR е система за тренировки, която разчита на взаимодействието между очила за виртуална реалност, сензори, които се поставят на ръцете, и кабели, които автоматично се регулират в зависимост от вида упражнение и натоварване. Слагайки очилата и стъпвайки в специалната черна кутия за упражнения, човек се пренася в изцяло виртуална зала за тренировки, а тялото му се превръща в своеобразен контролер в тази среда.

В това пространство може да навигираме и да избираме различни уреди за упражнение, а кабелите в черната кутия сами ще се нагаждат спрямо определен уред, така че да създадат максимално реално усещане за конкретен вид натоварване.

Софтуерът на Black Box разполага и с изкуствен интелект, който наблюдава тренировките и измерва различни показатели, благодарение на които дава персонализирани напътствия по отношение на формата ни.

Технологията е първата по рода си и вече вдига доста шум сред ентусиастите на хай-тек джаджите и фитнеса.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...