Фитнесът - лек против опасното затлъстяване на вътрешните органи - 24novini.bg

Фитнесът - лек против опасното затлъстяване на вътрешните органи

Фитнесът е един от двата метода за борба с вътрешноорганното затлъстяване, другият е правилен хранителен режим Фитнесът е един от двата метода за борба с вътрешноорганното затлъстяване, другият е правилен хранителен режим
10.01.2018 | 19:14
(1 глас)

Затлъстяването на вътрешните органи е един от най-сериозните проблеми на съвременното общество.

Има пряка връзка между опасното медицинско състояние и редица здравни усложнения, като сърдечно-съдови болести, диабет, заболявания на панкреаса, нарушаване функцията на черния дроб и липидния баланс в тялото, увеличаване на лошия холестерол. Затова лекарите препоръчват въвеждане на ежедневен двигателен план, при който застрашените хора да правят физическо натоварване с фитнес-програми, тичане, кардио и силови тренировки.

Органното или централно затлъстяване е това, при което мастната тъкан в човешкия организъм се натрупва около органите, подкожно и в коремната кухина, където по принцип са депата на мазнините, но когато станат свръхнормите, това носи риск за здравето.

Лекарите препоръчват профилактиката на органното затлъстяване да се прави като не се допуска наднормено тегло и като се въведе фитнес, хранителен режим и физическа активност на ежедневна база.

Режимът на хранене трябва да бъде пренасочен към прием на повече груби влакнести храни, плодове, зеленчуци и умерено количество белтъчини, като акцентът да пада върху растителните протеини.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...