Приложение ни казва кога и колко кафе да пием - 24novini.bg

Приложение ни казва кога и колко кафе да пием

19.06.2018 | 15:24
(0 гласа)

Приложение, което ни съобщава кога и колко кафе да пием, за да сме максимално концентрирани, разработиха от Биотехнологичния институт за високоскоростни софтуерни приложения и медицински изследователи към американската армия. Апликацията ще реши проблема с пиенето на кафе твърде рано или твърде късно.

Изследователите очакват приложението да бъде полезно също за студенти и ученици, които се подготвят за изпити, пилоти, шофьори и за всеки, който извършва дейност, изискваща високи нива на концентрация в определено време.

В наскоро публикуваното приложение, наречено 2B-Alert, потребителите ще могат да правят тестове и да въвеждат данни за съня си и кофеина, който приемат. На основание въведените данни те ще получат „разписание“ за сън и кофеин, с което могат да оптимизират ефективността си.

Главният изследовател и автор на идеята Жак Райфман казва, че алгоритъмът може да подобри с до 65% концентрацията, приемайки обичайното количество кофеин. Респективно, консумираният кофеин може да бъде намален с до 65% и да се запазят високите нива на концентрация.

Приложението е първият инструмент за автоматизирано ръководство за ефективно и безопасно дозиране на кофеина с цел максимална съсредоточеност в моменти на натрупано безсъние, казва още Райфман.

 

Апликацията обаче няма да взема предвид качеството на консумираното кафе.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...