Учени излекуваха терминален рак на гърдата - 24novini.bg

Учени излекуваха терминален рак на гърдата

Учените стигнаха до иновативен метод за лечение на рак на гърдата, излекуваха пациентка Учените стигнаха до иновативен метод за лечение на рак на гърдата, излекуваха пациентка
05.06.2018 | 10:05
(0 гласа)

Учени спасиха живота на жена с последен стадии на рак на гърдата, като я подложиха на иновативно имунолечение, предадоха световните агенции. Терапията е позната още като лечение с „живо лекарство”. То се произвежда от белите кръвни телца на всеки пациент, след което огромно количество от тях се инжектират обратно в тялото му.

 

След като всички останали методи не помогнали, лекарите дали на пациентката Джуди Пъркинс три месеца живот. Тогава ѝ предложили, ако иска да, се подложи на експериментално имунолечение, което се състояло в това в тялото ѝ да бъдат инжектирани милиарди клетки, които да унищожат туморите.

 

Две години по-късно в тялото на Пъркинс не е открит нито един тумор, въпреки че разсейките са били сериозни преди началото на терапията.

Учените подчертават, че това са резултатите на едва един пациент и тепърва предстоят още много клинични изпитания преди иновативната терапия да бъде достъпна за всички.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...