Бели зъби - лесно и бързо, без зъболекар - 24novini.bg

Бели зъби - лесно и бързо, без зъболекар

За бели зъби смесете сол и... За бели зъби смесете сол и...
08.01.2018 | 00:10
(1 глас)

Здравето на тялото ви включва и това на зъбите и устата.

Милиони са микроорганизмите, които именно през устата могат да ни разболеят. С поемането на храна, а благодарение на неправилен начин на живот и грижа, стрес и липса на време за адекватна стоматологична профилактика зъбите стават източник на болка и влошават качеството ни на живот.

Зъбните инфекции са болезнени, а сред тях много често срещан проблеми е гингивитът. Той може да стигне до гърлото и да направи куп бели, дори да сме здррави физически, да повлияе лошо на дъха и усмивката, да предизвика здравословни обрати, пише zdrave.to

Експертите препоръчват поне на тримесечие да се ходи на стоматологичен преглед, но това рядко се спазва от хората.

Затова препоръчваме рецепта за избелване и профилактика на зъбите в домашни условия със сол и сода. Рецептата се препоръчва и от стоматолози, и от пациенти, които са я ползвали.

Продукти:

1 супена лъжица сода за хляб
½ ч.л. сол
½ чаша водороден пероксид

Приготвяне:

Смесват се содата и солта в чаша. Предварително се мокри четката за зъби с топла вода и се измиват зъбите с 5 минутно изчеткване със сместа. След това се смесват ½ чаша водороден пероксид с ½ чаша вода и се плакне устата в продължение на 1 минута. Накрая се прави изплакване със студена вода.

Това почистване се извършва веднъж или два пъти седмично.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...