Канабисът остава в тялото до 7 дни - 24novini.bg

Канабисът остава в тялото до 7 дни

Тестовете хващат употреба на дрога в последните 3-4 денонощия, но не улавят всички наркотици Тестовете хващат употреба на дрога в последните 3-4 денонощия, но не улавят всички наркотици
15.05.2018 | 17:35
(0 гласа)

Шофирането след прием на наркотици е едно от основните нарушения на закона - за половин "Пътна полиция" хващат над 2400 случая, което прави по около 15 случая дневно в цялата страна.

Законът предвижда санкции като отнемане на свидетелството за управление на МПС от 6 до 12 месеца и глоби до 1000 лв., а при повторно нарушение - до 2000 лева, но това не спира дрогираните шофьори на пътя.

Най-често са хващани шофьори след употреба на канабис.

Той е напълно легален в доста страни и американски щатове, но е забранен у нас. Той прониква в тялото през белите дробове или храносмилателната система. След това напуска тялото с урината. Процесът отнема много повече време, ако канабисът се консумира чрез канабисовите кексчета. Може да бъде засечен в урината от 2 до 7 дена след употреба, а понякога и до 30 дена. Кръвта е чиста след около 2 седмици.

Във фоликулите на косата канабисът остава около 90 дена, както и повече в някои други части на тялото. Регулярната употреба обаче прави изчистването доста по-трудно.

Метамфетаминът е на второ място след употребата на марихуана. Тенденцията за наличие на повече от едно наркотично вещество нараства. Хероинът в последните години почти изчезна, ползва се метадон, който обаче не в тестовете, които се правят на шофьорите, посочват експертите, като казват, че тестовете са напарвени да покажат употреба от 36 до 48 часа назад.

Споед тях само за няколко часа алкохолът изчезва от кръвта, но при наркотиците този процес трае с дни.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...