Лекари хвърляха яйца по заместник-министър - 24novini.bg

Лекари хвърляха яйца по заместник-министър

Лекари хвърляха яйца по заместник-министър снимка: кадър БНТ
14.05.2018 | 15:25
(0 гласа)

Лекари и сестри от врачанската болница се вдигнаха на бунт заради забавените с три месеца заплати. Недоволните хвърлиха яйца по заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, която пристигна днес във Враца, за да представи новия директор на лечебното заведение и да успокои персонала, че болницата няма да се затваря, съобщава БНТ.

Кризата в болницата се задълбочава, тъй като медиците масово напускат. Така, след като бяха затворени пет отделения, от седмица вече не работи и реанимацията, което прави невъзможна дейността на хирурзи, ортопеди, гинеколози.

От днес без лекар остана и спешното отделение, защото няма достатъчно медици, за да се направи график за дежурствата. От министерството на здравеопазването за пореден път обещаха спешно решаване на проблемите на болницата, която има дългове за милиони и призоваха медиците да се върнат по работните си места.

Заместник-министър Начева обеща заплатите да бъдат изплатени до края на юни, а днес на болницата са преведени средства за февруарските възнаграждения.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...