Китайци рискуват милионен град - отглеждат 6 млрд. хлебарки - 24novini.bg

Китайци рискуват милионен град - отглеждат 6 млрд. хлебарки

24.04.2018 | 15:52
(0 гласа)

Китайската фармацевтична фирма Gooddoctor Pharmaceutical Group поставя в риск югозападния град Сичанг, като отглежда в огромна ферма над 6 млрд. хлебарки годишно, алармира хонгконгския в. "South China Morning Post", цитиран от световните информационни агенции. 

 

Ако заради природен катаклизъм, като земетресение или човешка грешка или зловредна намеса хлебарките успеят да избягат, тива ще е екологична катастрога не само за Сичанг, който е с население почти колкото София, но и за околните градове. Само десетина от насекомите са способни да опустошат цял квартал заради ускорените си възпроизводствени способности и гигантските си размери. 

 

Хлебарките се развъждат с помощта на изкуствен интелект за медицински цели. Фермата е с площта на две футболни игрища,а вътре се поддържа топло, влажно и тъмно целогодишно. За хлебарките се грижи система на базата на изкуствен интелект, която следи за над 80 показателя като достатъчно храна, температура, генетични мутации.

 

Хлебарките са специални генетично програмиран вид, който се използва за направата на течно лекарство за коремни болки и затруднения с дишането, ползвано от близо 40 милиона китайци и струващо едва 4 долара. Като цяло считаните за гнусни на запад насекоми са доста популярни в традиционната китайска медицина. Прахът от хлебарки, например, е евтин източник на протеин и се използва за редица лекарства и козметични продукти. 

Така че, ако на етикет видите, че нещото, с което планирате да си направите ревитализараща китайска маска за лице, съдържа Periplaneta americana, имайте едно наум. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...